Cupa Reșița – Victoria lui Emil Nestor și ziua celor 4 recorduri

Emil Nestor este noul deținător al recordului pe traseul de viteză în coastă de la Reșița. Pilotul de la RWD Racing Team a îmbunătățit cu aproape trei secunde cel mai bun timp din istorie și a bifat totodată a doua victorie consecutivă din acest sezon al Campionatului Național de Viteză în Coastă Total.

Pe prototipul Normal M20FC, Nestor a dominat și prima zi de recunoașteri și antrenamente, când a bifat cel mai bun timp, 2:05,906, la capătul celor 5 urcări. Chiar și așa, era la mai bine de o secundă de recordul stabilit anul trecut de Silviu Dumitrescu, un spectaculos 2:04,784.

Nimic nu avea să prevadă ce se va întâmpla duminică în cele două manșe de concurs. Recordul anterior avea să fie bătut de nu mai puțin de 5 ori. Primul care a reușit a fost chiar Silviu Dumitrescu, pe aceeași Osella PA2000 Evo. Nepotul legendarului Marin Dumitrescu a urcat cei 4,7 kilometri în 2:03,705, dar peste nici măcar două minute, deja alți doi aveau să îmbunătățească timpul.

Reclame

Simone Tempestini pe Radical SR8 (2:03,658) și Emil Nestor cu 2:03,721 au dus miza luptei la cel mai înalt nivel. Învingător anul trecut, bulgarul Stefan Stoev (Silver Car EF 10) a fost la mai bine de două secunde de pluton, înregistrând 2:05,910.

Istoria s-a scris în a doua manșă de concurs. Dumitrescu nu a mai putut coborî sub timpul de anul trecut, Tempestini a continuat să urce sub recordul din 2019, înregistrând la final un 2:04,700, însă nu mai bine decât în prima manșă de duminică. Plecat ultimul, Nestor a pilotat magistral, iar la finiș, timpul arăta un incredibil 2:01,850. La final, acesta a fost felicitat personal de legendarul Lucien Hora, absent și la această etapă.

După victoria de la Cheile Grădiștei, unde de asemenea a stabilit recordul traseului, Emil Nestor se instalează autoritar în fotoliul de lider al Categoriei II, cu 50 de puncte din tot atâtea posibile. Radu Benea e pe 2, cu 19 puncte, iar Simone Tempestini e al treilea cu 18 puncte, însă cu mențiunea că runda trecută a concurat cu Skoda Fabia R5 la prima categorie, cea dedicată mașinilor de producție.

De altfel, singurul pilot de la Categoria I care a reușit să se claseze în Top 10 Open al rundei de la Reșița a fost Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge), pe poziția cu numărul 8. Cu un timp total de 04:39,983 la finalul celor două manșe, campionul en-titre s-a impus clar la Categoria I și a urcat pe primul loc după aceste două runde.

Alin Luca (Porsche 911 GT3 Cup) a terminat al doilea la Categoria 1, iar Alex Mirea, cu BMW M2, a completat podiumul rundei de la Reșița.

Mihai Leu a câștigat Categoria I și a urcat pe primul loc în clasament după două etape. 

În total, 70 de concurenți au luat startul la Cupa Reșița 2020, a doua etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă Total. 19 dintre aceștia au concurat pentru divizia a doua, care s-a desfășurat în comun de-a lungul celor două zile.

La echipe, victoria a revenit celor de la RWD Racing Team, cu Nestor, Stoian și Mirea, pe 2 s-a clasat Rally Dream Team (Ciobotaru, Tarabelli, Szabo și Troancă), iar podiumul a fost completat de Total Racing Team (Stratnic, Oțil, Cosmin).

Sursă FRAS.ro

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.