2020 anul în care Lewis Hamilton poate doborÎ recordurile lui Michael Schumacher

Pilotul britanic de la Mercedes AMG Petronas are ocazia în acest an de a egala sau chiar doborî anumite recorduri stabilite de Michael Schumacher . După cum se știe foarte bine fostul mare campion din Formula 1 nu și-a revenit încă după accidentul suferit in 2013, însă recordurile sale sunt încă nebătute.

Lewis Hamilton are șansa de a doborî unele dintre ele chiar dacă acest sezon va unul mai scurt. Sunt stabilite până acum doar 8 Mari Premii, dar se speră ca până la final să se ajungă la cel puțin 15.

Hamilton, 35 ani, sextuplu campion mondial, poate egala în acest an recordul de titluri mondiale cucerite de Michael Schumacher în perioadele 1994-1995 respectiv 2000-2004 (7). 

Cu 84 curse câştigate, britanicul este la 7 victorii de recordul germanului (91 victorii, din 307 starturi) şi poate deveni noul reper al Formulei 1 în materie de succese, dacă nu în acest sezon, poate în următorul. În acest clasament, treapta a treia îi aparţine lui Vettel, cu 53 victorii.

Recordul de 155 podiumuri al lui Schumacher este de asemenea vizat de Hamilton (151), care în cele 21 de curse din 2019 a ratat doar de patru ori să ia parte la premiere. Al treilea în acest clasament este tot Vettel, cu 120 podiumuri.

Un alt record al germanului, cu 22 de triple (pole position, cel mai rapid tur şi victorie), pare mai greu de bătut de Hamilton, care este al doilea cu 15 hat-trick-uri.

În ce priveşte recordul cu cele mai rapide tururi în cursă, performanţa lui Schumacher (77) este de neatins în acest sezon pentru britanic ce numără deocamdată 47, urmat Raikkonen cu 46 şi de Vettel cu 38.

Britanicul deţine deja recordurile de pole position (88), urmat de Schumacher (68) şi pe cel al startului din prima linie (145), unde l-a devansat tot pe fostul campion german (116).

Michael Schumacher deţine alături de brazilianul Rubens Barrichello recordul de sezoane disputate în Formula (19), în timp ce Hamilton va fi în 2020 doar la al 14-lea sezon în elită, conform Agerpres.

  • 5 iulie Austria (Spielberg)
  • 12 iulie Austria (Spielberg)
  • 19 iulie Ungaria (Budapesta)
  • 2 august Marea Britanie (Silverstone)
  • 9 august Marea Britanie (Silverstone)
  • 16 august Spania (Barcelona)
  • 30 august Belgia (Spa-Francorchamps)
  • 6 septembrie Italia (Monza)

Sursă digisport.ro

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.