Napoca Rally Academy este echipa câștigătoare de la Raliul Argeșului.

După o pauză care a durat destul de mult a venit și momentul în care fanii motor-sportului s-au putut bucura de primul Raliu al sezonului 2020. Pe o Skoda Fabia R5 și alături de coechipierul său copilotul Sergiu Itu, Simone Tempestini s-a impus clar în Raliul Argeșului.

Este al doilea an consecutiv în care echipajul clujean se impune la Raliul Argeșului reușind de acestă dată să câștige 5 din cele 6 probe speciale ale rundei. La primul lor raliu cu Skoda Fabia R5, reprezentanții Napoca Rally Academy au încheiat cei 104,6 kilometri de probe speciale în 55 de minute și 34 de secunde. Grație acestui succes, FRAS și Betano le-a oferit un cec în valoare de 1.000 de euro, sumă pe care o va primi fiecare câștigător de etapă din acest sezon.

Mă bucur mult pentru victorie, dar mai ales pentru faptul că am reînceput competiția. A fost un raliu frumos, cu o mașină nouă pentru noi. Este clar că mai avem de lucru pentru a ne acomoda cu Skoda, dar s-a dovedit că participarea la Viteză în Coastă de săptămâna trecută a fost un test foarte bun. Am câștigat 5 din cele 6 probe de raliu și îi felicit pe Giri (Dan Gîrtofan) și pe Dodo (Alexandru Pițigoi) pentru că au menținut un ritm bun în aceste zile. De asemenea, felicit organizatorii și Federația pentru că au făcut eforturi ca acest raliu să se desfășoare în condiții sigure, dată fiind situația. Aștept și revenirea colegului meu Bogdan Marișca pentru ca la următoarele etape lupta să fie și mai interesantă.

https://www.facebook.com/SimoneTempestiniRallyDriver/

Imaginile sunt de la Cupa Cheile Grădiștei

Locul secund la open în Raliului Argeșului a fost completat de echipajul Dan Gîrtofan/Tudor Mârza (Skoda Fabia R5). La 01:13,8 în urma lui Simone, Gîrtofan s-a declarat mulțumit de rezultat, performanța din Argeș reprezentând podiumul cu numărul 13 pentru echipajul condus de dublul campion național absolut.

Revenit după aproape două decenii pe asfaltul din Argeș, Alexandru Pițigoi a ratat poziția a doua chiar pe ultima probă specială, când a fost mai lent cu 8,9 secunde decât Gîrtofan. Pe un Porsche 911 GT3 CUP, Pițigoi, avându-l în dreapta pe Anton Avram, Pițigoi a încheiat Raliul Argeșului cu un timp total de 56:55,0.

Pe lângă primul său podium open după 12 ani de pauză la raliuri, pilotul bucureștean rămâne și cu bucuria din prima parte a zilei de duminică, atunci când a „bătut” Transfăgărășanul. Acesta a încheiat cei 15,1 kilometri de pe PS5 în 7:02,70, fiind mai rapid cu 7,1 secunde decât Tempestini și cu 11,6 secunde în fața lui Gîrtofan.

Campionii naționali en-titre de la juniori, Norbert Maior și Francesca Maior au confirmat și pe Peugeot 208 R2, cu care au încheiat pe locul 5, cea mai bună clasare personală la Open din carieră. Cei doi frați s-au impus clar atât la RC4, cât și la 2 Roți Motrice.

Noua noastră mașină Peugeot 208 ne-a adus o victorie categorică la 2 roți motrice și locul 4 în clasamentul general FIA. Suntem foarte fericiți și eu și sora mea, Francesca Maior pentru acest rezultat. Ne-am luptat pentru o poziție cât mai în față la general și faptul că am scos timpi foarte buni ne încurajează mult. Este o victorie pe care o dedicăm fanilor noștri și tuturor celor care ne sprijină în acest campionat – familia, echipa și sponsorii.– a declarat Norber Maior

Cristiana Oprea nu a reușit să încheie raliul datorită unor probleme tehnice.

Pe cât de mult așteptam startul sezonului, pe atât de mult ghinion am avut. Ceva s-a întâmplat (bănuim că s-a stricat termostatul) și s-a defectat sistemul de răcire. Prea multă presiune a făcut ca un furtun să se desprindă chiar în primii km de Transfăgărășan și am pierdut antigelul. Cu 2 opriri pe prima probă ca să prindem furtunul și să tot punem apă, am reușit să ne “târâm” până în service. Am încercat să mai facem o probă însă nu am vrut să compromit mașina, pentru că nu avem buget nici de alte participări, darămite de reparații majore. Nu am cum să nu simt maxime frustrări, în special pentru că mașina a fost pusă la punct impecabil de echipa H Motorsport pentru Raliu – Cristiana Oprea

https://www.facebook.com/emoticar/

A doua etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano este Raliul Perla Harghitei, care va fi o rundă comună Brașov-Harghita, în perioada 17-18 iulie.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.