Salariile de 50 de MILIOANE de euro vor dispărea din formula 1

Acele zile ale piloților de F1 care aveau salarii de zeci de milioane de euro au apus, spune fostul director de Formula 1, Bernie Ecclestone. Și în acest sezon, Lewis Hamilton rămâne cel mai bine plătit pilot de Formula 1, cu un salariu estimat la 48 de milioane de euro, în timp ce Sebastian Vettel câștigă 42 de milioane de euro de la Ferrari, cei doi fiind într-o ligă a privilegiaților.

Ecclestone, în vârstă de 89 de ani, care s-a întors în Elveția împreună cu soția sa pentru a se pregăti pentru nașterea copilului lor, a declarat că situația din Brazilia este dezastruoasă datorita coronavirusului.

Lewis nu va mai face niciodată 50 de milioane de euro (pe an)”, a declarat fostul lider suprem al F1 pentru ziarul Blick. „Toți piloții vor trebui să facă reduceri majore. Zilele de aur s-au încheiat. Cel mai rău este că nimeni nu știe ce să facă. Bolsonaro (președintele brazilian) este neputincios și, aparent, fără un plan “, a spus el.

Criza financiară care a forțat Formula 1 să reevalueze costurile, s-a luat decizia reducerii plafonului bugetar pentru anul viitor la doar 130 milioane euro. Iar asta a făcut ca mai mulți piloți să fie de acord cu reducerile salariale pentru a-și ajuta echipele să supraviețuiască crizei. Inclusiv Lewis Hamilton își renegociază contractul pentru 2021.

Fostul boss din Formula 1 este de părere că Lewis Hamilton ar trebui să iți ia gândul de la aceste sume uriașe.

Niciodată nu va mai primi 50 de milioane de euro. În viitor, toți piloții vor trebui să facă reduceri drastice. Epoca de aur a luat sfârșit”, a mai declarat Ecclestone.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.