Motogp se reia în Iulie. Unde și când va avea loc prima cursă

Campionatul Mondial de motociclism viteză 2020 se va relua în luna iulie, după ce guvernul andaluz şi organizatorii de la Dorna Sports au ajuns la un acord pentru desfășurarea în Spania a două curse consecutive fără spectatori în zilele de 19 și 26.

Pe lângă cursele de la categoriile MotoGP, Moto2 şi Moto3, acordul prevede şi disputarea unei probe în Campionatul Mondial de Superbike pe 2 august, tot la Jerez, cu condiţia primirii unei autorizații din partea guvernului Spaniei și a Federației internaționale de motociclism (FIM).

Prima cursă de la Jerez, din data de 19 iulie, se va disputa cu titulatura Marele Premiu al Spaniei, iar a doua cursă, din 26 iuli,e se va numi Marele Premiu al Andaluziei.

La cursele cu porțile închise vor fi permise circa 1.600 de persoane, echipele de fabrică beneficiind de susținerea tehnică a maxim 40 de angajați, în timp ce echipele independente pot conta doar pe 25. La Moto2 numărul tehnicienilor și mecanicilor scade la 20, iar la Moto3 se ajunge la maxim 15.

Spania, una dintre ţările cele mai afectate de pandemia de coronavirus, a relaxat gradual restricţiile şi a permis reluarea activităţilor.

Sezonul de motociclism viteză a debutat pe 8 martie în Qatar, unde s-au disputat doar cursele de la Moto2 şi Moto3, înainte de suspendarea competiției.

De atunci, cursele din Spania, Catalonia, Franța și Italia au fost amânate, iar cele din Germania, Finlanda şi Olanda au fost anulate.

Sursă libertatea.ro

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Un gând despre „Motogp se reia în Iulie. Unde și când va avea loc prima cursă”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.