Calendarul formulei 1 din 2020, încă incert

Formula 1 a confirmat că intenționează ca noul sezon să înceapă în Austria în 5 iulie, să continue în Europa până în septembrie, să se mute în Asia în octombrie și noiembrie și să se încheie în Abu Dhabi în decembrie.

Red Bull, Red Bull Ring din Spielberg și Formula 1 au solicitat autorităților din Austria aprobarea pentru două„cursele fantomă”  consecutive până la mijlocul lunii iulie.

„Răspunsul, cu posibile ajustări, ar trebui să vină de la guvern până la sfârșitul lunii mai”, a spus dr. Helmut Marko, de la Red Bull, pentru ziarul Osterreich. El a adăugat că va exista timp suficient pentru a face ajustările sugerate de guvern pentru a respecta cerințele de siguranță în timpul crizei corona.

Astfel, planul actual este ca noul sezon să înceapă în Austria în 5 iulie și să continue cu o serie de curse în Europa în iulie, august și în prima parte a lunii septembrie. Ulterior, „caravana” Formulei 1 ar urma să se mute în, Asia, America de Nord și America de Sud pe parcursul lunilor septembrie, octombrie și noiembrie. Sezonul ar urma să se încheie în Orientul Mijlociu cu curse programate în Bahrain și Abu Dhabi. În total, Formula 1 speră să adune între 15 și 18 curse în cadrul noului calendar.

„Îmi pot imagina că vom avea vreo 10 – 15 curse, cu condiția ca cele două curse de deschidere să se poată desfășura așa cum a fost planificat în Austria”. „Acest lucru ar fi absolut suficient pentru campionatul mondial, dar va necesita multă flexibilitate din partea tuturor celor implicați”. a declarat Helmut Marko

Deocamdată nu există alte date certe în ceea ce privește calendarul din acest an.

„Ne așteptăm ca primele curse să aibă loc fără spectactori, dar sperăm ca fanii să ia parte la evenimente pe măsură ce avansam în sezon. Încă trebuie să lucrăm la multe aspecte, cum ar fi procedurile pentru echipe și parteneri în fiecare țară”, explică Chase Carey, CEO-ul Formulei 1.

Nu în ultimul rând, Marele Premiu al Franței, programat inițial în 28 iunie, a fost anulat și va reveni în calendar în 2021.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

2 gânduri despre „Calendarul formulei 1 din 2020, încă incert”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.