Formula1|Acord în ceea ce privește plafonul bugetar din 2021

Echipele de Formula 1 au aprobat un set radical de modificări ale regulamentului, care vizează asigurarea viitorului sportului cu motor în urma pandemiei coronavirusului, scrie Motorsport.com.

După săptămâni de discuții între echipe, șefii FIA și F1 cu privire la potențialele schimbări care vizează reducerea costurilor și îmbunătățirea curselor, propunerile din așa numitul„New Deal” au fost, vineri, supuse votului electronic al echipelor.

Mai multe surse au confirmat că echipele au susținut modificările, care prevăd pentru anul viitor reducerea plafonului bugetar al F1 de la 175 milioane dolari,  la 145 milioane dolari, precum și alte reguli, inclusiv un sistem pentru dezvoltarea aero și utilizarea pieselor open source.

Bătălia din ultimele săptămâni s-a dat însă pe nivelul plafonului bugetar, cei de la Ferrari, în special, manifestându-și reticența de a reduce prea mult nivelul, în ciuda presiunilor altor echipe.
În timp ce cei de McLaren s-au pronunțat în favoarea reducerii plafonului bugetar până la 100 de milioane de dolari, Ferrari a susținut că nu vrea să audă de mai puțin de 145 milioane de dolari.

Dar, cu cifra propusă pentru anul viitor, cu perspectiva unei sume de până la 140 de milioane de dolari în 2022 și 135 de milioane de dolari anul următor, echipa italiană a fost mulțumită de compromis și și-a oferit sprijinul.
Din momentul în care echipele au aprobat schimbările de regulament, mai rămâne ca acordul să fie înaintat Consiliului Mondial al FIA pentru ratificarea finală.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.