Pandemia creată de virusul SARS Cov2 ar putea duce la dispariția unor echipe din Formula 1

CEO-ul echipei McLaren , Zak Brown spune că startul sezonului 2020 amânat datorită pandemiei provocate de COVID-19 duce la o situație financiară din ce în ce mai dificilă. McLaren este și prima echipă care a decis să își trimită angajații în șomaj tehnic. Același Zak Brown mai susține faptul că anumite echipe sunt în pericol de a dispărea.

Am putea fi martori la dispariția a cel puțin patru echipe, dacă situația actuală nu este gestionată în cel mai bun mod. Cred că Formula 1 este foarte fragilă în acest moment- a declarat acesta pentru BBC

Mattia Binotto a precizat că echipele de Formula 1 ar fi deschise ideii de a organiza Grand Prix-uri în două zile și de a încheia sezonul în ianuarie 2021, informează cotidianul L’Equipe.

Anularea sau amânarea primelor 8 etape precum și amploarea pe care a luat-o pandemia de coronavirus etermină factorii implicaţi în Formula 1 să analizeze diferite soluții care să ducă la punerea în practică a celui mai complicat sezon posibil.

Noi am putea avea weekend-uri de două zile, cu antrenamente libere mutate sâmbătă dimineața, pentru a putea răspunde nevoilor logistice în caz de proximitate a Grand Prix-urilor. În plus, închiderea actuală a uzinelor lasă posibilitatea de a putea rula în august dacă condițiile permit”, a adăugat Mattia Binotto.

În acest moment, opt Mari Premii au fost anulate (Australia, Monaco) sau amânate (Bahrain, Vietnam, China, Olanda, Spania, Azerbaidjan). Sezonul ar urma să debuteze acum pe 14 iulie, la Montreal (Canada).

Sursă digisport.ro

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.