Simone Tempestini-Sergiu Itu planuri pentru 2020

Echipajul Napoca Rally Academy format din Simone Tempestini și Sergiu Itu s-au gândit la o schimbare strategică pentru acest sezon anunțând participarea în cadrul Campionatului European de Raliuri. Acest lucru a fost anunțat chiar de cvadruplul campion național printr-un comunicat.

Pe lângă asta au decis să ia startul și la câteva etape din cadrul Campionatului Național de Raliuri (CNR) , el câștigând ultimile două ediții.. Victoria din 2019 a fost, cea de-a patra din cariera sa l-a adus în postura de al treilea cel mai bun pilot român al tuturor timpurilor și totodată cel mai tânăr pilot care și-a adjudecat acest trofeu.

“În acest moment, toată lumea este cu gândul departe de programele sportive din acest an și din păcate, asa suntem și noi, dar cred că dorinta, pasiunea și visele nu trebuie să se oprească, nici în acestă situație. De aceea, astăzi, ziua în care ar fi trebuit să ne pregătim de plecare spre prima noastră etapă internațională vrem să facem cunoscute planurile noastre”, a declarat Simone Tempestini.

“Participarea în ERC 2020 vine ca un pas firesc pentru noi. Eu am avut ocazia să iau startul la câteva etape anterioare, însă este pentru prima dată în cariera mea de pilot, când voi avea un sezon complet în acest Campionat”, a declarat Simone. “Obiectivul nostru este acela de a câștiga nu numai ERC 1 Junior, competiție deschisă piloților sub 28 de ani, cât și ERC la nivel general. Este un plan ambițios, dar Sergiu și cu mine avem determinarea de a lupta până la capăt și a aduce aceste titluri în România”, a adăugat el.

Trebuie menționat faptul că este primul echipaj românesc care va participa la un sezon complet în Campionatul European de Raliuri (ERC).

“Am urmărit îndeaproape cursele din ERC și am observat nu doar mulți piloți europeni tineri și talentați, dar și foarte rapizi. Consider că ritmul din ERC ne va ajut să ridicăm ștacheta cât mai mult și să obținem timpi buni pe probe”, a spus Simone.

Referitor la Campionatul Mondial de Raliuri Simo a adăugat:

Am avut un parcurs bun în ultimii ani în WRC și ne dorim să revenim anul viitor mai puternici și cu bugetele necesare în lupta pentru obținerea titlului în WRC 2. Consider că un sezon complet în ERC și un posibil titlu european, ne vor ajuta pentru atingerea obiectivelor noastre viitoare din Campionatul Mondial”.

Campionatul European de Raliuri este format din 8 etape în Portugalia (Azores), Spania (Canare), Letonia, Polonia, Italia, Cehia, Cipru și Ungaria și urma sa debuteaze pe 25 martie. În contextul actual, prima etapă din ERC, planificată inițial pentru finalul acestei luni, a fost reprogramată pentru luna septembrie, context în care echipajul Tempestini/ Itu  se vor alinia la start imediat ce FIA va permite.

Youtube.com

Sursă fras.ro

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.