FIA a anunțat deja prima decizie în ceea ce privește Marele Premiu al Chinei.

Marele Premiu de formula 1 al Chinei a fost amânat pentru o dată necunoscută încă.

Toate acestea datorită coronavirus care continuă să facă ravagii în China, iar după spsele oficialilor chinezi nu s-a atins încă apogeul epidemiei.

Conform publicației The Times oficialii formulei 1 continuă discuțiile pentru a stabili dacă cursa va rămâne doar amânată, sau va fi scoasă din calendar în acest an. Promotorul Marelui Premiu Chinez, Juss Sports Group, a solicitat oficial amânarea după discuțiile în curs de desfășurare cu Federația Sporturilor de Automobile și Motociclete din Republica Populară Chineză (CAMF) și Administrația Sporturilor din Shanghai.

Totuși cu un număr de curse record în acest an va fi foarte dificil de găsit perioada în care să fie reprogramată.

„Cu un calendar record de 22 de curse în acest sezon, este dificil însă de întrevăzut unde ar putea fi înscrisă o cursă reprogramată în China. Dacă Formula 1 ar încerca să o împingă în a doua jumătate a sezonului, aceasta ar putea duce la organizarea curselor în trei sau chiar patru weekend-uri consecutive, ceva la care echipele s-ar opune probabil”, au mai scris jurnaliștii britanici.

ATP a anulat deja 4 turnee de tenis ce urmau să se țină la Qujing 2 martie, la Zhuhai 9 martie, Shenzhen 16 martie și Zhangjiagang 23 martie, precum și Cupa Mondială de Ski de la la Yanqing, care ar fi trebuit să se țină la data de 15 și 16 Februarie.

Formula 1 și FIA vor continua să monitorizeze îndeaproape acestă problemă și să colaboreze cu echipele și promotorul cursei din China, CAMF pentru a lua cea mai bună decizie.

„Marele Premiu al Chinei a fost întotdeauna o parte foarte importantă din calendarul F1, iar fanii sunt întotdeauna incredibil , Cu toții așteptăm cu nerăbdare să facem curse în China cât mai curând posibil și dorim tuturor celor din țară cel mai bun în această perioadă dificilă.” –a declarat Formula 1 într-un comunicat de presă

Sursă digisport.ro

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Un gând despre „FIA a anunțat deja prima decizie în ceea ce privește Marele Premiu al Chinei.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.