Anul 2020 vine cu două noi campionate sub egida FRAS

Printre noutățile sezonului competițional 2020 din cadrul Federației Române de Automobilism Sportiv se numără introducerea în calendarul competițional a două competiții: Campionatul Național de Super Slalom și Campionatul Național de Karting Electric.

După ce, în 2019, Drag Racing și Klausenburg Retro Racing s-au alăturat FRAS, începând cu acest sezon Campionatul Național de Super Slalom și Campionatul Național de Karting Electric se vor desfășura sub egida federației.

Organizat de Asociația GT Auto Club Sportiv, al cărei președinte este Teodor Gheorghe, Campionatul Național de Super Slalom va avea un total de 7 etape, care se preconizează să aibă loc în București (2), Ploiești, Făgăraș, Domnești (Argeș), Rm. Vâlcea sau Galați.

Împărtiță în 11 clase, noua competiție va testa îndemânarea sportivilor cu vârste începând de la 8 ani (cu instructor în dreapta și sub rezerva avizului obținut în prealabil de la organizator), aceștia fiind încadrați până la 14 ani în clasa Juniori 1.

FOTO FRAS.RO

Juniorii 2 vor fi sportivii licențiați cu vârste cuprinse între 14-18 ani, celelalte clase fiind Debutanți (1, 2), Avansați (1, 2, 3, 4, 5), Modificate și Femina, iar pe lângă ierarhiile fiecarei clase se va face un clasament Open și pe echipe, urmând să se premieze și cel mai bun timp al zilei și cel mai spectaculos concurent.

”Ne pregătim de un sezon extrem de intersant și așteptăm peste 60 de sportivi la fiecare etapă. Alături de karting, Campionatul Național de Super Slalom reprezintă baza formării debutanților care vor să facă primul pas în motorsport”, a precizat Teodor Gheorghe, al cărui club sărbătorește în 2020 un deceniu de când organizează astfel de evenimente.

Kartingul Electric revine după 3 ani  

Campionatul Național de Kartig Electric revine sub egida FRAS după o pauză de 3 ani, promotorul Robert Drăgan și, totodată, președintele Asociației Clubul de Karting București, fiind convins că titlurile de campioni naționali vor crea o emulație deosebită în rândul celor aproape 100 de sportivi care se vor licenția în 2020.

Campionatul va reuni, în fapt, două competiții distincte cu câte 4 etape, cea de karting electric, cu 6 clase, denumită ”eKarting FRAS”, și cea de slalom paralel și super slalom, care va purta denumirea de ”eKarting Slalom FRAS”, ambele urmând să se desfășoare pe circuitele de la Academia Titi Aur, Bacău, Tg. Secuiesc și Prejmer.

În paralel cu Campionatul Național de Karting Electric, FRAS și Clubul de Karting București vor demara împreună un amplu program național de inițiere în kartingul electric destinat copiilor din școli, denumit ”Generația Copiilor Electrici FRAS”.

”Practic, vom continua ceea ce am început în 2017. De această dată, proiectul comun cu FRAS are o viziune conturată pe mai mulți ani, astfel că strategia noastră comună se va dezvolta treptat. Primul pas va fi să organizăm un campionat puternic, cu vizibilitate, în care copiii și juniorii să fie implicați într-o competiție corectă, iar cei mai buni să câștige”, a declarat promotorul Robert Drăgan.

Calendarele complete ale celor două competiții noi organizate în 2020 sub egida FRAS, precum și Regulamentele Generale / Particulare vor fi publicate pe site-ul oficial al federației în perioada următoare.

Articol preluat de pe site-ul Federației Române de Automobilism Sportiv . fras.ro

Foto Creddit FRAS:RO

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.