Marele Premiu de Formula 1 din China pus sub semnul întrebării

După cum se știe Organizația Mondială a Sănătății a declarat stare de alertă privind răspândirea virusului care conform unor date neoficiale a ucis peste 300 de persoane în China.

Federația Internațională de Automobilism a anunțat deja anularea cursei de Formula E care ar fi trebuie să aibă loc în luna martie la Sanya datorită Coronavirus . Virusul a luat naștere la Wuhan, localitate care se află la aproximativ 700 de kilometri de Sanya.

„Având în vedere extinderea continuă a coronavirusului și după consultarea strânsă cu departamentele relevante din provincia Hainan și Guvernul Municipal Sanya, Formula E – împreună cu FIA, Federația Sporturilor de Automobile și Motociclete din Republica Populară Chineză (CAMF), și Partenerul regional Enova Holdings – au decis în comun să nu concureze la Sanya la data prevăzută pentru 21 martie 2020 ”, au anunțat printr-o declarație.

Reclame

“Având în vedere preocupările din ce în ce mai mari în materie de sănătate și odată cu Organizația Mondială a Sănătății care declară coronavirusul ca fiind o situație de urgență internațională, Formula E a luat măsurile necesare pentru a asigura sănătatea și siguranța personalului său de călătorie, a participanților la campionat și a spectatorilor, ceea ce rămâne extrem de important. ”

Toate aceste evenimente petrecute în ultima perioadă pun la îndoială desfășurarea Marelui premiu de formula 1 de la Shanghai care ar trebuie sa aibă loc în luna Aprilie. FIA a anunțat deja că este pregătită să facă ceva modificări în calendar dacă situația o impune.

În urma epidemiei a Coronavirus care a izbucnit în China s-au raportat peste 7000 de cazuri și 170 de decese, iar FIA monitorizează cu mare atenție desfășurarea acestor evenimente .

„FIA va evalua calendarul curselor sale viitoare și, dacă este necesar, va lua orice măsură necesară pentru a ajuta la protejarea comunității globale de sport  și a publicului larg.” Anularea Marelui Premiu China F1 ar duce efectiv la 2 pauze lungi de o luna în Sezonul Formula 1 din 2020.

Sursă articol gp24.ro

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

2 gânduri despre „Marele Premiu de Formula 1 din China pus sub semnul întrebării”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.