Cu două etape înainte de final Mani Gyenes conduce detașat la clasa Malle Moto.

Cea de-a doua săptămână a celui mai dificil Raliu care se desfășoară în aceste zile în Arabia Saudită îl găsește pe Mani pe primul loc la clasa Malle Moto.Se anunță o săptămână deosebit de grea pentru toți concurenții în condițiile în care se merge foarte mult prin nisip.După zilele prin canioane, munți, zone nisipoase, dune mici urmează etape cu foarte, foarte mult nisip și dune care amintesc de anii în care competiția se desfășura în Africa. 

În aceste zile se desfășoară etapa maraton, 15 și 16 Ianuarie, etapă în care concurenții nu au voie să schimbe anvelopele și nici să beneficieze de asistență service.

prosport.ro

„A fost o primă săptămână frumoasă, iar speciala care a precedat ziua de pauză din Riyadh a fost cu dune pe care îți făcea plăcere să rulezi – nu era nisip foarte fin. Am avut zile cu multe pietre și praf și a fost periculos să depășim, dar am reușit să am un ritm bun și să am grijă de motocicletă. Emanuel Gyenes Autonet Motorcycle Team

Reclame

A fost foarte greu cu frigul pe care l-am avut în ultimele zile. Este ceva obișnuit să pornim din bivuac înainte de răsăritul soarelui, dar a fost extrem de frig chiar la începutul probelor speciale din etapele 4, 5 și 6. Cred că au fost în jur de 3 grade Celsius joi și vineri dimineață. Suntem în Riyadh acum, unde am petrecut ziua de pauză.

Îmi doresc ca avantajul creat în prima săptămână să mă ajute să obțin un podium la Malle Moto – Original, însă va fi foarte dificil. Le mulțumesc tuturor celor care mi-au trimis mesaje de încurajare prin diverse moduri și sper să fiți alături de mine și în această a doua parte a primului Dakar din Peninsula Arabă.“

realitateadesatumare.net

La general, Mani a urcat până pe 29, un loc mai mult decât onorabil pentru un rider de la categoria Original by Motul, cea la care nu este permisă asistența tehnică din afară. La această categorie, este greu de imaginat că Mani ar putea fi depășit de adversari, căci are un avantaj de peste o oră și jumătate față de francezul Florent Vayssade, cu doar două etape rămase de disputat.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.