Dakar 2020 . Carlos Sainz este lider- Etapa N.5

Dakar 2020 a programat etapa cu numărul cinci, Al-`Ula – Ha’il. Una cu 563 kilometri, din care 353 kilometri de proba speciala.

O etapa cu foarte mult nisip in care stancile au servit drept reper celor care intampinau dificultati in navigatie. Dar care i-a purtat pe concurenti si pe platourile inalte din Jabal Sammar, la circa 1.500 de metri.

Destinația, Ha’il, una dintre asezarile majore din era pre-saudita, este recunoscuta drept „capitala” motorsportului pentru competițiile off road și rally raid. De altfel, Rally of Ha’il este cel mai vechi și prestigios concurs al tarii. Astfel ca zona nu putea lipsi din programul Dakar 2020.

Toby Price revine in lupta

La patru zile după ce a câștigat prima etapa a Dakar 2020, Toby Price si-a trecut in cont, cu stil, un nou succes. Deținătorul titlului s-a impus după o disputa în care principalii adversari au fost doi piloți Husqvarna, Pablo Quintanilla si Andrew Short.

Mai mult, Price a beneficiat și de problemele întâmpinate de Kevin Benavides si Jose Ignacio Cornejo. Astfel ca a urcat pana pe locul doi al ierarhiei, după Ricky Brabec.

Altfel, am asistat și la un abandon de marca, cel al lui Sam Sunderland, la kilometrul 188. Cu răni la spate și umărul stâng, după o o căzătura zdravănă, englezul a fost nevoit sa se retragă. Este pentru a cincea oara in șapte participări când se întâmplă acest lucru. Iar KTM pierde unul dintre cei mai importanți piloți ai săi.

Clasament moto dupa 5 etape

  1. RICKY BRABEC (MONSTER ENERGY HONDA TEAM 2020) 19H 07′ 19”
  2. TOBY PRICE (RED BULL KTM FACTORY TEAM) 19H 16′ 25”
  3. KEVIN BENAVIDES (MONSTER ENERGY HONDA TEAM 2020) 19H 18′ 51”
Mani Gyenes Dakar 2020

Pauza il gaseste pe Mani Gyenes lider la Malle Moto – Original

Mani Gyenes încheie aceasta prima parte a Dakar 2020 pe prima poziție la Malle Moto – Original. Mani a terminat etapa pe 3, după Roman Krejci și secondantul sau Florent Vayssade. Avansul sau este de 56:28 in fata francezului, respectiv de o ora și 24 de minute față de pilotul ceh.

In clasamentul general al competiției Mani este pe locul 37. In plus, este pe 20 in G2 ASO Non-Elites, categorie in care lider este Skyler Howes, si pe 9 in G 2.2 Marathon, acolo unde primul este spaniolul Jaume Betriu.

Reclame
Sainz se distanteaza

La categoria auto am avut parte de al doilea succes din aceasta competiție pentru Carlos Sainz. Mai mult, succesul i-a permis sa mai castigate trei minute fata de principalul urmăritor, Nasser Al-Attiyah. Clasat al treilea, Stéphane Peterhansel sta la panda și așteaptă un pas greșit din partea rivalilor săi.

Sainz a bifat al 34-lea succes din cariera in Dakar. Si astfel a ajuns la egalitate cu rivalul sau Al-Attiyah, cu care își disputa in acest an victoria in competiție.

Clasament auto dupa 4 etape

  1. CARLOS SAINZ – LUCAS CRUZ (BAHRAIN JCW X-RAID TEAM) 19H 04′ 13”
  2. NASSER AL-ATTIYAH – MATHIEU BAUMEL (TOYOTA GAZOO RACING) 19H 10′ 12”
  3. STEPHANE PETERHANSEL – PAULO FIUZA (BAHRAIN JCW X-RAID TEAM) 19H 22′ 06”
Cyril Despres revine cu victorie

Revenit in Dakar Experience, după ce se oprise, cu motorul SSV-ului spart, acum doua zile, Cyril Despres a câștigat prima sa proba la aceasta specialitate. El l-a devansat cu numai 41 de secunde pe Aron Domzala. Despres devine astfel primul competitor din istorie care reușește sa câștige o etapa la trei categorii diferite: moto – auto – SSV. Rusii Sergei Kariakin – Anton Vlasiuk sunt pe primul loc la aceasta categorie după cinci etape.

La quad am asistat la prima victorie a carierei in Dakar pentru Romain Dutu. Acesta s-a impus, dupa un duel splendid, cu compatriotul sau Alexandre Giroud. Ignacio Casale ramane insa lider detasat.

In fine, la camioane, Dmitry Sotnikov a obtinut primul succes din acest an. El a fost urmat de colegii săi de la Kamaz, Anton Shibalov si Andrey Karginov. Karginov, urmat de Shibalov, se duelează pentru victoria la aceasta secțiune in Dakar 2020.

Sursă blogbestride.ro

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.