Dakar 2020|Mani Gyenes pe primul loc după prima etapă la Clasa Malle Moto

Sătmăreanul Emanuel Gyenes a pornit în cea de a 42-a ediție a celei mai dure competiții de anduranță din sportul cu motor, Dakar Rally 2020, iar la finalul primei zilei s-a clasat pe primul loc la Clasa Malle Moto.

La finalul primei etape, Jeddah – Al Wajh (752 de km, din care 319 km de probă specială), Mani Gyenes este lider la clasa Malle Moto, cu timpul de patru ore 16 minute și 42 secunde, cu peste 21 minute în fața cehilor PETR VLCEK (locul 2) și ROMAN KREJCI (locul 3). La clasa Marathon, sătmăreanul ocupă locul 10, iar în clasamentul general, Mani Gyenes ocupă locul 49, cu aproximativ 57 minute în spatele câștigătorului zilei, Toby Price (03H 19′ 33”).

Astăzi s-a dat startul, din Jeddah, într-o nouă ediție a Raliul Dakar, care, de această dată, se desfășoară în întregime în Arabia Saudită. După anii din Africa și cele 10 ediții din America de Sud, competiția supremă de anduranță din motor-sport a ajuns la un nou capitol, Arabia Saudită, pentru următorii cinci ani, Raliul Dakar va explora acest teritoriu aproape virgin, când vine vorba de rally-raid, și care are multe zone care amintesc de traseele din Africa.

Foto credit medium.com

”Primul contact cu traseele din Arabia Saudita. Astăzi vom avea un traseu în care trebuie să fim foarte atenți la navigație, sunt și zone cu multe urme. Vom trece pe lângă multe locuri de campare din deșert, vom avea și urcări în zone unde nisipul este foarte mole, o probă specială foarte variată. Proba măsoară 319 km. Va fi o zi cu trezire matinal, pentru că sunt programat să pornesc din bivuac înainte de ora locală 5 dimineața (ora României 4 am). Până la startul pe probă avem o legătură de 195 de km, iar apoi după sosirea din specială până în bivauc încă 238 de km”, a declarat Mani înainte de start.

Pentru Emanuel Gyenes, riderul Autonet Motorcycle Team, aceasta va fi o ediţie specială, sătmăreanul intrând oficial pe lista legendelor Raliului Dakar. Emanuel Gyenes #44 ia startul în ediția cu numărul 42 a Raliului Dakar, purtând pe motocicletă însemnele ”Legend” – această distincție este acordată de către organizatori celor care au participat la minim 10 ediții ale raliului.

Și la această ediție, Mani va concura la categoria Malle Moto, cea despre care se spune că este cea mai dură din raliu. Mani Gyenes nu va avea echipă de asistenţă tehnică şi, după sutele de kilometri parcurşi în fiecare zi, va trebui să îşi pregătească singur motocicleta. La categoria moto participă 144 de concurenți.

Emanuel Gyenes s-a clasat pe locul 49 (rezultate provizorii) în clasamentul general, la finalul primei etape a Raliului Dakar 2020, cu timpul de patru ore 16 minute și 42 secunde, la 57 minute în spatele primului clasat, australianul Toby Price (03H 19′ 33”). Pe locul doi a ajuns americanul RICKY BRABEC (03H 21′ 38”), iar al treilea a ajuns austriacul MATTHIAS WALKNER (03H 22′ 13”). Prima etapă a raliului #Dakar2020 s-a întins pe distanța de 752 de kilometri, din care 319 km de probă specială, între localitățile Jeddah și Al Wajh.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Un gând despre „Dakar 2020|Mani Gyenes pe primul loc după prima etapă la Clasa Malle Moto”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.