Claudiu Barbu- aspirații înalte pentru 2020

Campionul național open la rally raid, Claudiu Barbu, va lua din nou startul în Africa Eco Race, ajunsă la cea de-a 12-a ediție, competiție care continuă tradiția Raliului Dakar pe continentul african.

După ce anul trecut a obținut o performanță unică la Africa eco-race reușind să încheie cursa fără să aibă copilot sau să beneficieze de asistență tehnică, pentru 2020, Claudiu Barbu țintește un loc fruntaș la grupa sa.

Dublul campion național consecutiv la rally raid îl va avea de data aceasta în dreapta pe experimentatul Marius Lupu, unul dintre cel mai bine cotați copiloți din Campionatul Național de Off Road. De asemenea, va beneficia și de o echipă de asistență tehnică.

„De terminat, am reușit să ajung la linia de finiș de două ori. Acum, țintim mai sus chiar dacă la grupa noastră va fi o concurență acerbă cu peste 20 de echipaje la start. Nu ascund că vreau să ajungem la Dakar printre primii de la grupa noastră, deși misiunea e dificilă. Asta însă mă motivează mult”, a spus Barbu, care va concura pe un Polaris Turbo S.

Foto credit blog bestride.ro

Barbu a zburat vineri dimineață spre Monte Carlo, iar sâmbătă, alături de Marius Lupu, va lua startul festiv. A doua zi este dedicată îmbarcării spre Africa, dintr-un port italian, iar pe 7 ianuarie e programată prima probă specială în Tanger, Maroc.

Africa Eco Race 2020 va avea un total de 6.500 de kilometri, dintre care 4.000 sunt pe cele 12 probe speciale programate de-a lungul Marocului, Mauritaniei și Senegalului.

Românul a avut un traseu ascendent la cele două participări în competiția care leagă Monte Carlo de Dakar. Dacă la debutul din 2018, în echipă cu Paul Spiridon, a reușit un loc 39 la general și pe 8 la grupă, anul trecut a încheiat pe 30 la general și pe 6 la grupă.

„Sper să continui această tradiție și să fim mai sus în 2020”, a povestit cel care, alături de Paul Spiridon, a reușit un loc 3 la grupă în Campionatul Mondial Cross Countries Bajas. Finișul Africa Eco Race este programat pentru 19 ianuarie.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.