Motogp. Primele teste din intersezonul 2019-2020 s-au încheiat

Echipele au testat ce de obicei pe circuitele de la Valencia și Jerez, iar rezultatele au fost puțin surprinzătoare. Nu Marc Marquez a fost cel care a dominat sesiunile de teste, ceea ce dă un pic de speranță celorlalte echipe care se bat la vârf. Maverick Viñales a fost pilotul care a dominat ambele sesiuni de teste urmat îndeaproape de Fabio Quartararo .

Marc Marquez s-a clasat abia al șaptelea la Valencia și al optulea la Jerez însă trebuiesc luate în seamă cel puțin două aspecte. Nu întotdeauna cel mai rapid pilot un tur de circuit poate câștiga o cursă, ritmul pe care îl poate menține pe toată durata unei curse fiind mult mai important.

Marc Marquez teste Valencia. Foto ultimatemotorcycling.com

Să ne amintim cum Viñales și Quartararo au fost foarte rapizi pe turul sec de pistă, mai ales în cea de-a doua jumătate de sezon însă nu au reușit să se impună. Cel de-al doilea aspect este că Marqez a participat la teste încă accidentat, nefiind pe deplin refăcut după accidentarea de la Sepang, umărul său fiind încă avariat.

Spaniolul abia a fost operat la Barcelona și va avea în față o perioadă mai lungă de recuprare, și de aici se poate deduce că actualul campion mondial nu a tras din greu la aceste teste.

Cei de la Yamaha au venit cu un motor și un cadru nou așa cum era de așteptat, mergând pe linia unei schimbări radicale, însă treptat. Au venit cu motor mai puternic , însă diferența nu este foarte vizibilă datorită faptului că nici ceilalți producători nu au stat degeaba.

„Senzația e bună. Timpii pe tur sunt foarte buni. Dar avem aceeași problemă – dacă nu avem un start bun, ne va fi foarte greu!” – a comentat Viñales

Valentino nu a fost la fel de rapid însă pare și el mulțumit de direcția în care se merge.

Suzuki testează și ei noul motor pentru care pilotul Sylvain Guintoli a fost descalificat la Valencia.Piloții Suzuki par a fi mulțumiți și ei de noul motor care dezvoltă o putere mai mare însă ceva mai lin

Andrea Divizioso . Foto motogp.cpm

 Ducati au venit cu foarte multe noutăți, piloții de uzină primind un cadru și un motor nou pentru testat, în timp ce Miller a testat mai mult motorul. Noul motor lucrează ceva mai rafinat, dar este în continuare foarte rapid în linie dreaptă. Toți trei piloții (Dovi, Petrucci, Miller) s-au declarat mulțumiți de îmbunătățirile în ținuta de drum a motocicletei în mijlocul virajului, acolo unde clasica problemă Ducati este subvirarea. Încă mai e de lucru în această direcție, spun ei, dar lucrurile progresează bine. Asta nu s-a văzut neapărat și în timpii pe tur, clasamentele fiind dominate de Yamaha și de Suzuki.

Honda a fost nevoită să testeze fără Nakagami, acesta fiind încă în convalescență după operația suferită la umăr. Cal  Crutchlow și Stefan Bradl au fost piloții de teste, aceștia fiind ce părere că mai sunt lucruri de pus la punct în special la sistemul de reglaje electronice.

Ca o știre de ultimă oră se pare că Karel Abraham a fost dat afară de la echipa Reale Avintia Ducati chiar înainte de începerea testelor. Motivul oficial ar fi întârzierea plății către sponsorii personali, neoficial se pare că se pregătește aducerea francezului  Johann Zarco

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.