Ferrari 488 Challange Evo, ultima bijuterie a constructorului italian

Ferrari a organizat un eveniment special pe circuitul de la Mugello în cadrul căruia a prezentat noul 488 Challenge EVO. Modelul destinat competițiilor propune acum un pachet aerodinamic mult îmbunătățit.

Noul model a fost prezentat în cadrul evenimentului Ferrari Finali Mondiali de pe circuitul Mugello, acolo unde au fost adunate la un loc peste 200 de automobile sportive cu sigla căluțului cabrat. Noua versiune a modelului 488 GT3, care va concura în principalele campionate internaționale de GT din 2020, tocmai a fost dezvăluită la Ferrari Finali Mondiali de la Mugello.

Ferrari 488 Challenge a trecut printr-o serie de modificări. Italienii au propus anumite îmbunătățiri estetice gândite pentru a crește apăsarea aerodinamică. În același timp, Ferrari oferă sisteme electronice recalibrate și un sistem de frânare mai bun. Conform producătorului italian, Ferrari 488 Challenge EVO va fi echipat cu o grilă frontală nouă, cu un splitter complet restilizat și cu prize de aer și mai generoase. Noile modificări operate în partea frontală vor îmbunătățit apăsarea aerodinamică cu 30% comparativ cu vechea versiune a modelului italian.

În zonele laterale apare o aripă de dimensiuni reduse care direcționează fluxul de aer către sistemele de răcire. În partea din spate, Ferrari 488 Challenge EVO va fi echipat cu un spoiler nou, cu un difuzor restilizat și cu o aripă modificată. În urma acestor îmbunătățiri, oficialii Ferrari spun că modelul de circuit va avea o apăsare aerodinamică pe puntea spate mai generoasă cu 50% comparativ cu vechea variantă.

Italienii menționează că 488 Challenge EVO dispune de un diferențial îmbunătățit, de un sistem de control al tracțiunii recalibrat și de anvelope mai late dezvoltate special de Pirelli. În plus, Ferrari a pregătit și un sistem de frânare mai bun.

La interior, constructorul propune un volan inspirat de cel al lui FXX-K EVO și o cameră video preluată de pe varianta 488 GTE.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.