Rossi/Marini a câștigat cursa de la de la VR46 Ranch [video]

Weekendul trecut a avut loc ediția 2019 a deja clasicei competiții de flat-track „100 km dei Campioni”, organizată de Valentino Rossi la Ranch-ul său. Anvergura organizării a fost mai mare decât oricând, fiind primiți jurnaliști acreditați și public în tribune.

Nu mai puțin de 42 de piloți au răspuns invitației Doctorului – o mulțime de nume răsunătoare din Motomondial, dar și din Supermoto și din Flat-Track-ul american, precum: Franco Morbidelli, Andrea Migno, Mattia Pasini, Stefano Manzi, Elia Bartolini, Sammy Halbert, JD Beach, Thomas Chareyre, Albert Arenas, Alex Rins, Maria Herrera.

Sâmbătă a fost zi de antrenamente libere, dar seara s-a ținut prima cursă a weekendului, clasica „Americana”, desfășurată în sistem eliminatoriu, în mai multe manșe. Victoria în ultima manșă i-a revenit chiar gazdei, după o luptă frumoasă cu Stefano Manzi, membru al Academiei VR46. Podiumul a fost completat de Luca Marini, fratele vitreg al lui Rossi, urmat de Mattia Pasini și Lorenzo Baldassari.

https://www.youtube.com/

Startul s-a dat în stil Le Mans, cu piloții alergând către motociclete. Holeshot-ul a fost obținut de Elia Bartolini, care s-a instalat la conducere la început, urmărit îndeaproape de Rossi, Migno și Manzi. Dar Rossi l-a depășit pe Bartolini, Manzi a căzut și, la prima schimbare de motocicletă/pilot (acestea s-au făcut obligatoriu la fiecare cinci tururi, cu trecerea transponderului de pe o motocicletă pe alta), Luca Marini conducea, în fața lui Franco Morbidelli și Lorenzo Baldassarri.

Marini a greșit la jumătatea cursei, oprind din greșeală motorul motocicletei, apoi Morbidelli a trecut la conducere. Americanii Halbert/Beach au ajuns pe trei. În ultimele tururi, Valentino Rossi, motivat și în formă, era cel mai rapid de pe pistă, recuperând mult față de Migno. Apoi, la ultimul schimb de motocicletă, Marini îl urmărea îndeaproape pe Morbidelli pentru victorie, când acesta din urmă a greșit un viraj și fratele Doctorului a trecut în față, câștigând cursa pentru echipa sa. Morbidelli și Migno au ajuns pe treapta a doua a podiumului, iar americanii Beach și Halbert au terminat pe trei, câștigând lupta cu Bartolini și Baldassarri, la ceva mai mult de o secundă distanță. Pasini/Manzi au terminat pe cinci, iar pe șase Vietti/Bezzecchi. Echipajul spaniol Rins/Arenas au terminat pe opt, urmăriți de echipa Rabat/Rinaldi, cu echipa Aegerter/Ottaviani închizând topul 10.

Cea de-a șasea ediție a „100 km dei Campioni” a fost și cea mai bine organizată și cea mai populată: 42 de piloți invitați și un public de aproximativ 1.200 persoane în cele două zile.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.