WRC. Ott Tanak este campionul din 2019

Cu Hyundai in forma maxima de-a lungul weekendului, Rally RACC Spain a fost una dintre cele mai interesante curse din ultima perioada, cu o tensiune maxima in privința deznodământului sezonului 2019. După problemele tehnice ale lui Sebastien Ogier in prima zi de concurs, toată atenția era concentrata pe ritmul lui Ott Tanak și pe felul in care acesta va gestiona cursa, estonianul nefiind nevoit sa se impună pentru a deveni campion mondial.

Cu un ritm incredibil de-a lungul probelor speciale din acest final de săptămâna, Thierry Neuville a fost cel mai rapid pe asfalt, reușind sa ajungă la conducerea cursei sâmbăta dimineață, moment din care nu a mai predat fotoliul de lider. Cel mai rapid vineri, pe macadam, Sebastien Loeb a pierdut treptat timp și a fost depășit pe rand, de cater colegii lui de echipa, ca mai apoi, sâmbătă seara, Ott Tanak sa urce pe ultima treaptă a podiumului.

https://www.facebook.com/WorldRally/

Ultima zi de concurs a avut întreaga atenție concentrata pe cursa de recuperare a lui Ott Tanak și pe șansele estonianului la titlu. Cu un ritm excelent pe probele de duminica, dar mai ales pe PowerStage, unde a avut o evoluție de zile mari, de-a dreptul perfecta, Tanak este cu 3,6 secunde mai rapid decât primul urmăritor, ia 5 puncte suplimentare și reușește sa treacă in fata lui Dani Sordo! Astfel, estonianul ocupa locul secund la finalul Rally RACC Spain, in spatele lui Thierry Neuville, și își adjudecat titlul mondial in clasamentul piloților.

Clasamentul final il are pe Thierry Neuville lider, urmat de Tanak si Sordo pe trei. Loeb este pe patru, in timp ce Latvala, Evans, Suninen, Ogier, Ostberg si Camilli completează top-ul 10. Hyundai obține cele mai multe puncte in clasamentul constructorilor si face un pas înainte in lupta care se va încheia pe probele de macadam din Australia. In WRC2Pro, Mads Ostberg obține victoria și isi asigura locul secund la finalul sezonului, in timp ce Jan Kopecky si Kalle Rovanpera completează podiumul. In WRC2, Eric Camilli se impune cu un avans de aproape 2 minute, urmat de Emil Lindholm si Kajetan Kajetanowicz.

Simone Tempestini și Sergiu Itu nu au mai luat startul in ultima zi a etapei WRC din Spania din motive tehnice, echipajul având parte de o prima zi excelenta, când au fost nevoiți sa abandoneze pe ultima proba de vineri, cu un șurub rupt.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Un gând despre „WRC. Ott Tanak este campionul din 2019”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.