Cea de a 54-a victorie din carieră pentru Marc Marquez îl aduce în Top 3 all times după Valentino Rossi și Giacomo Agostini.

Marquez a obţinut a 54-a victorie a carierei în MotoGP, depăşindu-l pe legendarul Mike Doohan şi fiind acum devansat doar de Valentino Rossi şi Giacomo Agostini. Este a 11-a victorie în acest sezon pentru sportivul de 26 de ani, cu două etape înainte de final.

Campionul MotoGP, Marc Marquez, a câștigat Marele Premiu al Australiei după ce Maverick Vinales, care a condus cea mai mare parte a cursei, s-a prăbușit în ultimul tur.

Ambii piloți au început de pe prima linie însă au avut un debut destul de încet. Astfel, Valentino Rossi a fost cel care a condus la început, în cursa cu numărul 400 din MotoGP iar Cal Crutchlow și Andrea Iannone i-au urmat italianului.

Speranțele lui Fabio Quartararo de a obține o primă victorie în MotoGP s-au năruit rapid după ce a fost lovit de Danilo Petrucci. Rossi a rezistat la conducere doar trei tururi înainte ca Crutchlow să treacă pe primul loc iar italianul a ajuns apoi destul de rapid tocmai pe locul șapte.

Marc Marquez și Vinales au ajuns apoi rapid pe primele două poziții iar Marquez a fost în umbra lui Vinales pentru ultimele 17 tururi ale cursei. Diferența dintre cei doi a fost de o zecime de secundă în ultimele șapte tururi dar pilotul Honda a așteptat până la ultimul tur pentru a ataca. Marquez l-a depășit pe Vinales chiar la sfârșit iar în timp ce pilotul Yamaha a încercat să revină a făcut accident și a fost eliminat din cursă.

Marquez a reușit a 11-a victorie din acest sezon și a cincea consecutivă, depășindu-l astfel pe Mick Doohan pentru a deveni cel mai de succes pilot Honda.

Pe locul doi a venit Crutchlow pentru a confirmat dominația Honda, acesta fiind cel mai bun rezultat al său din 2019, la 11,4 secunde distanță de Marquez.

În urma accidentului lui Vinales, Jack Miller a încheiat pe podium chiar la el acasă după ce a fost în fața lui Francesco Bagnaia la jumătate de zecime. Acesta a fost însă cel mai bun rezultat din sezonul de debut al lui Bagnaia.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.