Avancronica Marelui Premiu al Mexicului. Lewis Hamilton poate deveni matematic Campion Mondial.

Cu doar 4 etape rămase până la sfârșitul sezonului ne mutăm pe continentul american pentru a vedea cine va ieși victorios în Mexico City. Lewis Hamilton are șanse mari de a se încorona ca și campion mondial pentru a 6-a oară chiar weekendul acesta, totul depinzând de ce va face coechipierul său, Valtteri Bottas, singurul rămas în bătălia pentru titlu cu britanicul.

În mod poate surprinzător, Max Verstappen este câștigătorul ultimelor două ediții, iar o victorie weekendul acesta l-ar pune la egal cu marele Jim Clark, o reușită ieșită din comun pentru un tânăr care de-abia a împlinit 22 de ani.

Istoria acestui Mare Premiu se împarte în trei perioade distincte definite de rivalitățile din acele vremuri. Anii 1960 i-au văzut pe Jim Clark, Graham Hill și Jacky Ickx luptându-se cu monoposturile de la acea vreme pe circuitul ”Magdalena Mixhuca” improvizat în centrul Mexico City. Sfârșitul anilor ’80 au surprins bătălia dintre Williams, McLaren și Ferrari, cu Senna, Mansell și Prost adjudecându-și titluri. Iar din 2015 încoace, Formula 1 a revenit în Mexic unde se bucură de o popularitate surprinzătoare.

Circuitul ”Hermano Rodriguez” cu siguranță contribuie la succesul acestui Mare Premiu, cel mai bun exemplu fiind secțiunea ultimelor viraje, unde piloții trec printr-un stadion de baseball reamenajat pentru o experiență unică de vizionare a Formulei 1. Cei 4 km și 304 metri, formați din 17 viraje, sunt parcurși la o altitudine de 2200 metri, mult peste celelalte circuite din calendar. Această altitudine înseamnă o densitate a aerului scăzută, iar automat performanța aerodinamică scade considerabil de-a lungul grilei, iar motoarele sunt mult mai predispuse la defecțiuni din cauza supra încălzirii sau din cauza unei turbine care și-a depășit pragul mecanic.

În mod istoric, Red Bull au fost foarte competitivi pe acest circuit, datorită unei apăsări aerodinamice excepționale, dar Mercedes au recuperat la acest aspect anul acesta și par a fi luat această coroană de la Red Bull. Cele două linii drepte pot să fie totuși cheia pentru cei de la Ferrari care după cum se știe pot avea și 10 km/h avantaj la viteză maximă față de Mercedes. Toate acestea, combinate cu o prognoză meteo plină de surprize, cu șanse de precipitații de 80% pentru sâmbătă și duminică promit ca acest weekend să se ridice la nivelul cursei din Germania.

Uitându-ne la selecția de pneuri, alegerile echipelor sunt relativ diferite față de cursele anterioare, aceștia alegând un număr surprinzător de mare de pneuri Medii. Posibila explicație ar fi apăsarea aerodinamică redusă care nu ar favoriza chiar așa de mult pneurile Soft.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

4 gânduri despre „Avancronica Marelui Premiu al Mexicului. Lewis Hamilton poate deveni matematic Campion Mondial.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.