Simone Tempestini-pilotul român de origine italiană se apropie de perfecțiune

Victoria de la Brașov i-a adus lui Simone Tempestini al patrulea titlu de campion național absolut din ultimii cinci ani.

Pentru pilotul clujean nu e doar un titlu, ci e pasul spre perfecțiune, în 2019 îmbunătățindu-și substanțial rata de succes pe probele speciale.

Cu titlul de cel mai tânăr campion național absolut din istorie, top în care ocupă, de altfel, primele patru poziții, Simone a urcat astăzi pe locul 3 în topul campionilor absoluții all time din România.

Acesta i-a depășit pe Aurel Puiu, Ștefan Vasile și Francois Delecour, care aveau fiecare câte 3 titluri. Pe primul loc este Titi Aur, cu 8 titluri, în timp ce regretatul Ludovic Balint este al doilea, cu 7 trofee similare.

Simone Tempestini cel mai tânăr campion național absolut

În această ediție, reprezentantul Napoca Rally Academy a câștigat 5 din totalul de 8 etape ale sezonului. Din totalul de 82 de probe speciale care s-au desfășurat în 2019, pilotul în vârstă de 25 de ani a câștigat un total de 49, cu un procentaj de 59,7%. Practic, de fiecare dată când a terminat un raliu în 2019, a ocupat prima poziție în clasamentul general.

Trebuie precizat faptul că Simone Tempestini a fost prezent la startul a doar 55 (n.n. a 55-a este cea de la Sibiu, care a fost anulată în urma accidentului), ceea ce rezultă o rată de succes de 89% pe probele speciale în care a participat la Campionatul Național de Raliuri Dunlop. Recordul ultimului deceniu îl deținea tot el, stabilit anul trecut, când a înregistrat un procent de reușită de 80%.

La precedentele două titluri, din 2015 și 2016, Tempestini a avut un procentaj de 64%, respectiv 61% în ceea ce privește rata de succes pe probele în care a luat startul.

Într-un top al celor mai tineri campioni naționali ai României la raliuri, Simone ocupă primele patru locuri, cu un prim trofeu cucerit pe când avea doar 21 de ani.

Câștigătorii etapelor din sezonul 2019:

Raliul Argeșului Catena – Simone Tempestini
Raliul Aradului – Simone Tempestini
Raliul Moldovei Bacău – Vali Porcișteanu
Raliul Perla Harghitei – Simone Tempestini
Raliul Sibiului – Sebastian Barbu
Raliul Iașului – Vali Porcișteanu
Transilvania Rally – Simone Tempestini
Tess Rally Brașov – Simone Tempestini

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.