Tess Rally Brașov 48.

In aceasta seara, echipajele participante la TESS Rally 48 s-au adunat in Piata Sfatului din Brasov pentru prezentarea oficiala si startul festiv. Cele 59 de masini au putut fi admirate de spectatori iar pilotii au facut cateva declaratii inaintea ultimei etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2019. Inaintea prezentarii, a avut loc o conferinta de presa.

Pentru a opta si ultima data in acest an, echipajele campionatului de raliuri au participat la un start festiv al unei etape CNRD. Acest lucru s-a intamplat joi seara, in Piata Sfatului. Desi Brasovul ne-a obisnuit sa deschida sezonul de raliuri din Romania, in acest an i-a revenit frumoasa sarcina de a-l incheia. Si nu oricum, ci cu titlul de campion absolut pe masa. Desi doar vineri, 18 ocrombrie 2019, sunt programate primele probe speciale, si ziua de joi nu a avut parte de evenimente.

Echipajul Dan Gîrțofan și Tudor Mârza

Gelu Dumitru, Directorul General TESS, sponsorul omonim al raliului care este distribuitor autorizat al mărcilor Volkswagen și Audi, si-a exprimat in cadrul conferintei de presa inca o data sustinerea acestui eveniment sportiv iar Gelu Matau, reprezentantul partenerului Lubexpert, importator şi distribuitor Mobil 1 în România, a amintit despre implicarea Mobil 1 in motorsport atat la nivel national cat si mondial. 

In cadrul conferintei a vorbit si Bela Stoica, presedintele clubului organizator Auto Blic, care a povestit situatia inedita prin care a trecut, fiind nevoit sa schimbe mare parte din traseu cu cateva saptamani inainte de start. Acest subiect a fost preluat si de catre Dan Girtofan, care s-a aratat dezamagit si indignat de lipsa de implicare a autoritatilor, ce a dus la posibilitatea ca etapa sa se anuleze. Domnul Stoica a mai multumit partenerilor care au ramas alaturi de organizator dar si Federatiei Romane de Automobilism Sportiv pentru sustinerea in actiunea de a remodela traseul pe ultima “suta de metri”.

Dupa lasarea serii, sportivii participanti s-au adunat in Piata Sfatului unde au participat la poza de grup oficiala si la startul festiv.

Dupa-amiaza a avut loc conferinta de presa, la care au participat trei piloti campioni nationali, Dan Girtofan, Vali Porcisteanu si Simone Tempestini, ultimii doi urmand sa se dueleze pentru titlul din acest an. Toti trei s-au aratat incantati de revenirea raliului brasovean pe macadam si au apreciat probele alese. Daniel Ungur a reprezentat Federatia Romana de Automobilism Sportiv in calitate de Presedinte al Comisiei pentru Raliuri si a amintit printre altele despre exercitiul avut cu o zi in urma alaturi de ISU Brasov, prin care, alaturi de Dan si Andrei Girtofan, a prezentat echipajelor de interventii de urgenta lucrurile specifice de care trebuie sa tina cont in cazul in care trebuie sa intervina asupra unei masini de raliu.

Vineri dimineata este programata sa se desfasoare sesiunea de teste oficiale (shakedown), la Crizbav, iar la 14:43 va lua startul prima masina pe prima proba, Sacele 1 (23,60 km). Echipajele vor ajunge ulterior la Rasnov unde, la 16:06 se va da startul pe PS2 Glejarie 1 (13,05 km), urmand ca seara (de la 18:49) sa se plece pe superspeciala Colina Rally Show din centrul orasului.

Campionul national absolut dar si castigatorii altor categorii vor fi desemnati sambata, dupa parcurgerea a inca 5 probe speciale.

Program TESS Rally 48:

Vineri, 18 Octombrie 2019

  • 08:00 – SHAKEDOWN – CRIZBAV (3,90 km)
  • 14:43 – PS1 SĂCELE 1 (23,60 km)
  • 16:06 – PS2 GLEJĂRIE 1 (13,05 km)
  • 18:49 – PS3 SS Colina Rally Show (2,50 km)

Sâmbătă, 19 Octombrie 2019

  • 09:13 – PS4 SĂCELE 2 (23,60 km)
  • 10:36 – PS5 GLEJĂRIE 2 (13,05 km)
  • 11:39 – PS6 PALTIN (6,70 km)
  • 14:02 – PS7 SĂCELE 3 (23,60 km)
  • 15:25 – PS8 GLEJĂRIE 3 – Power Stage (13,15 km)

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.