Ott Tanak s-a impus în Raliul Marii Britanii

Pentru prima data in cariera, Ott Tanak a obținut victoria in Raliul Marii Britanii. Mai mult decât atât, pilotul Toyota a adunat in urma acestei etape maximum posibil de puncte, 30, fiind cel mai rapid și pe power stage. Pe podium au urcat si rivalii lui Tanak la titlul mondial, Thierry Neuville, respectiv, Sebastien Ogier, însa aceștia nu au putut tine pasul cu estonianul.

Ott Tanak a castigat fara drept de apel raliul desfasurat in Tara Galilor. Desi diferenta finala dintre el si Thierry Neuville a fost de doar 10.9 secunde, belgianul nu a amenintat locul intai pe parcursul intregului weekend. Dupa ce Kris Meeke a inceput in forta intrecerea, Tanak a preluat conducerea in urma ultimei speciale de vineri, nemaicedand pozitia de lider pana la final. Probele cu aderenta scazuta, pline de noroi si balti, nu i-au pus prea mari probleme estonianului care, desi nu avea nevoie sa riste, „a zburat” si pe power stage, colectand si cele 5 puncte suplimentare. Ott Tanak si-a consolidat pozitia fruntasa in clasamentul general al campionatului Mondial de Raliuri, avand momentan 28 de puncte in fata lui Sebastien Ogier. 

https://twitter.com/OttTanak

Ogier a ocupat la un moment dat poziția secundă în raliul britanic însă nu a putut sa ii țină piept lui Thierry Neuville, care l-a devansat. Pilotul Citroen a încheiat al treilea și își păstrează locul secund in clasamentul general, cu 13 puncte avans fata de Neuville. Cu doua etape rămase de disputat, Raliul Spaniei și cel al Australiei, Tanak și-a apropiat primul sau titlu mondial.

Kris Meeke a participat și el la punctele adunate de echipa Toyota in Regatul Unit, încheind pe a patra poziție, la 13 secunde in fata unui alt britanic, Elfyn Evans. Andreas Mikkelsen s-a clasat al șaselea, fiind urmat de Pontus Tidemand și de Craig Breen. 

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Un gând despre „Ott Tanak s-a impus în Raliul Marii Britanii”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.