Viteză în Coastă. Lucien Hora a câștigat Cupa Gorjului. Mihai Leu campion la Categoria I

Lucien Hora este noul deținător al recordului de timp pe traseul de la Rânca, veteranul reușind să își asigure prima poziție în Cupa Gorjului. Mihai Leu și-a asigurat, matematic, titlul de campion al categoriei dedicate mașinilor de producție cu două runde înainte de final.

După o primă zi dominată de Silviu Dumitrescu, Lucien Hora a preluat conducerea și încă din manșele de recunoașteri, de duminică dimineață, a bătut recordul stabilit anul trecut de Andrei Dumitrescu. Reșițeanul a urcat în 2:34,258, cu aproape o secundă mai repede decât campionul național absolut en-titre.

În prima manșă de concurs, ceasul s-a oprit la un incredibil 2:31,565 în dreptul lui Hora, care l-a depășit pe Silviu Dumitrescu la peste o secundă. În cea de-a doua manșă, Dumitrescu a fost cel mai rapid, dar nu a reușit să refacă handicapul din prima manșă. La capătul celor două manșe, Hora a fost mai rapid cu 0,5 secunde decât rivalul său de la Rânca.

Învingător etapa trecută la Mediaș, Emil Nestor s-a mulțumit doar cu locul 3 pe Transalpina, astfel că s-a îndepărtat de titlu. După 7 runde, Hora are 151 de puncte, fiind urmat de Nestor cu 116 și de Dumitrescu (86). Conform regulamentului, la finalul sezonului, clasamentul se alcătuiește după sistemul N-2.

Dacă la Categoria automobilelor de competiție, încă mai există speranțe, în schimb, la Categoria I, unde au fost repartizate automobilele de producție, Mihai Leu, pe Ferrari 458 Challenge, nu a oferit nicio șansă contracandidaților săi.

Învingător și pe Transalpina, fostul campion național absolut la raliuri are 6 din 7 victorii, iar în acest moment a strâns 168 de puncte și nu mai poate fi ajuns până la finalul sezonului. Pe 2 se află Călin Manițiu (106,5 puncte), iar Eduard Cozma este al treilea cu 80 de puncte.

A opta etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop va avea loc în perioada 21-22 septembrie la Câmpulung Muscel.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Un gând despre „Viteză în Coastă. Lucien Hora a câștigat Cupa Gorjului. Mihai Leu campion la Categoria I”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.