Formula 1. Număr record de Grand Prix-uri pentru 2020

Formula 1 a anunțat calendarul pentru 2020, și un număr record de Grand Prix uri va cuprinde sezonul următor. Nu mai puțin de 22 de curse vor face parte din noul calendar printre care se numără și Vietnamul.

A ieşit din program Marele Premiu al Germaniei, dar rămâne cel al Italiei, despre care organizatorii spun că un nou contract este în curs de finalizare.

Sunt două mari noutăți în calendarul pentru 2020. Vietnam va deveni cea de-a 34 țară care va găzdui o etapă de Formula 1, iar Olanda revine în circuit după o pauză de 34 de ani. 

„2020 este anul aniversării de 70 de ani şi sărbătorim acest lucru cu o premieră – un calendar cu 22 de curse,” a anunțat președintele Chase Carey.

Sezonul va începe ca de obicei cu Marele Premiu al Australiei pe 15 martie şi se va închide la Abu Dhabi pe circuitul Yas Marina pe 29 noiembrie.Formula 1 va ajunge la Hanoi, capitala Vietnamului pe 5 aprilie, în a treia rundă, în timp ce circuitul de la Zandvoort, unul din istoria competiției, va fi redeschis pe 3 mai spre bucuria fanilor lui Max Verstappen. Va urma Grand Prix-ul Spaniei care a prelungit înțelegerea pentru încă un sezon și apoi dubla Canada – Azerbaidjan. Marele Premiu al Canadei va coincide în 2020 cu cursa de 24 de ore de la Le Mans.Au rămas în calendar curse de tradiție precum Grand Prix-ul Marii Britanii, al Australiei şi cel al Italiei, unde se vor sărbători 90 de ani de la inaugurarea circuitului de la Monza.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.