Ott Tanak victorios în Raliul Germaniei

Ott Tanak a câștigat Raliul Germaniei, mărindu-și avansul în fruntea clasamentului WRC la 35 de puncte. Estonianul își continua forma excelenta, obținând victoria pentru a patra oara în ultimele cinci raliuri. Etapa germana a fost una perfecta pentru echipa Toyota, ceilalți doi piloți ai săi completând podiumul. Kris Meeke s-a clasat al doilea iar Jari-Matti Latvala al treilea.

Ott Tanak venea în Germania cu un moral foarte bun, după ce a obținut în etapa precedenta din Finlanda maximum posibil de puncte. El a impus ritmul încă de la primele probe, singurul care reușea timpi similari fiind principalul sau rival la titlu, Thierry Neuville. La finalul zilei de vineri, după 7 speciale parcurse, Tanak avea un avans de doar 2.8 secunde în fata lui Neuville, în timp ce ceilalți concurenți erau deja la mare distanta în urma. La mijlocul zilei de sâmbăta, belgianul a mai pierdut putin timp fata de liderul Tanak însă rămânea la 5 secunde în spate.

https://twitter.com/OttTanak

Șansele lui Neuville la victorie s-au risipit în urma probei lungi PS13 Panzerplatte I (41.17 km). O pana de cauciuc l-a făcut pe pilotul Hyundai să piardă aproape un minut și jumătate si sa cada pana pe a șaptea poziție în clasament. Deși pana în acel moment câștigase 8 din totalul de 12 speciale parcurse, Ott Tanak nu mai avea de ce sa meargă la limita și a gestionat bine restul raliului, obținând cea de-a 11-a victorie a carierei.

Echipa Toyota a reușit o performanta istorica în Raliul Germaniei, fiind pentru prima data de la revenirea în campionatul mondial când a obținut tripla. Kris Meeke a încheiat al doilea, acesta fiind cel mai bun rezultat al sau alături de aceasta echipa. Jari-Matti Latvala a urcat pe ultima treapta a podiumului, la cea mai buna clasare a sa din 2019. În clasamentul general al echipelor, Toyota s-a apropiat la 8 puncte de locul 1 deținut deocamdată de Hyundai.

Echipa coreeana a adunat puncte importante în Germania, cel mai bine clasat pilot al sau fiind Dani Sordo (locul 4). Thierry Neuville a recuperat timp după incidentul de sâmbăta si a terminat cu al cincilea timp iar lui Andreas Mikkelsen i-a revenit al șaptelea loc. Intre ei, pe 6, s-a intercalat Esapekka Lappi. Atat Lappi cat si Sebastien Ogier au pilotat mașini Citroen putin competitive. Ogier a avut parte la rândul sau de o pana, pe care a schimbat-o pe proba și a încheiat doar cu al optulea timp. Ultimele puncte le-au revenit unor piloți care au pilotat in premiera mașini WRC. Gus Greensmith a terminat al nouălea, fiind cel mai bine clasat reprezentant M-Sport în aceasta etapa. Pentru prima data, Toyota a înscris o a patra mașina pe care i-a încredințat-o japonezului Takamoto Katsuta, care a încheiat al zecelea.

Jan Kopecky a castigat in WRC 2 Pro, fiind urmat de Eric Camilli si de Kalle Rovanpera. Simone Tempestini si Sergiu Itu au terminat la un pas de podiumul WRC 2. Aceasta categorie a fost castigata de Fabian Kreim.  

Urmatoarea etapa a Campionatului Mondial de Raliuri se va desfășura între 12-15 septembrie, în Turcia.


Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.