Mexio City va rămâne în Formula 1 până în 2022

Un nou acord a fost semnat ieri 08 August 2019 între Formula 1, Corporación Interamericana de Entretenimiento (CIE), promotorul evenimentului, și Guvernul orașului Mexico. Anunțul a fost făcut public tot ieri într-o conferință de presă ținută imediat după semnarea acordului.

Acordul înseamnă că Mexico City va continua să organizeze curse de formula 1 până în 2022 pe circuitul Autodromo Hermanos Rodriguez, circuit care a găzduit prima cursă încă din 1963. Mexico City este unul dintre cele mai zgomotoase și vibrante orașe din lume, iar reînnoirea contractului pentru încă trei ani reprezintă o nouă oportunitate de a continua să se poziționeze ca o destinație turistică de clasă mondială, continuând în același timp să sprijine dezvoltarea economiei locale.

Circuitul este amplasat în partea de est a orașului lângă care există o stație de metro pregătită să transporte spectatorii de la circuit până în centrul orașului după finalul fiecărei curse.

Ne bucurăm că ne-am reînnoit parteneriatul cu Mexico City, care va găzdui acum Marele Premiu al Formulei 1 Mexic până în 2022 cel puțin. De la revenirea în calendarul campionatului în 2015, acest eveniment s-a dovedit întotdeauna uimitor de popular, cu public și fani minunați. O dovadă în acest sens este faptul că promotorul cursei a câștigat premiul FIA pentru cel mai bun eveniment nu mai puțin de patru ani la rând și, în acei patru ani, peste 1,3 milioane de spectatori au participat la Marele Premii de formula 1 care au avut loc.De asemenea a însemnat un important factor economic pentru oraș consolidându-și acreditările ca un important centru al turismului internațional.- Chase Carey, președinte și CEO, Formula 1,

Primarul orașului, Claudia Sheinbaum a declarat și ea:

„Prezența Formulei 1 în oraș încă trei ani, a fost obținută pentru prima dată printr-un nou model de finanțare în care resursele publice nu sunt utilizate. Anterior, Guvernul Federal a colaborat la plata evenimentului. Guvernul orașului Mexico va fi un intermediar, creând o încredere care va ridica investiția privată necesară pentru realizarea acestui eveniment internațional. Prețul biletelor va rămâne același ca în anii precedenți. ”

Alejandro Soberon, președinte și CEO al CIE, a declarat: 
„Vreau să mulțumesc profund Dr. Claudia Sheinbaum și Guvernului orașului Mexico pentru votul de încredere pe care ni l-au încredințat. La CIE, rămânem angajați să promovăm și să funcționăm evenimente de cea mai înaltă calitate din lume. Prin această platformă internațională, avem ocazia să arătăm bogăția culturală a acestui oraș fantastic. Așteptăm cu nerăbdare să întâmpinăm mii de turiști, atât domestici, cât și străini la acest eveniment premiat. În plus, vreau să le mulțumesc fanilor Formulei 1 atât în ​​Mexic, cât și în străinătate – fără îndoială, energia și pasiunea dvs. au făcut din Marele Premiu o experiență unică și specială. 

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.