Perla Harghitei 74 de echipaje înscrise la start. Simo Tempestini revine.

La expirarea termenului regulamentar, pe lista de înscrieri la Raliului Perla Harghitei, competiție care se va desfășura în perioada 12-13 iulie, figurează 74 de echipaje. Competiția contează ca a patra etapă în Campionatul Național de Raliuri Dunlop, Campionatul Național Rally 2 Dunlop și Campionatul Național de Raliuri pentru Vehicule Istorie, întreceri derulate sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

Programat în perioada 12-13 iulie, Raliul Perla Harghitei are pe lista de start la expirarea termenului limită stabilit de regulament un număr de 74 de echipaje. Precizăm însă că chiar dacă data limită a înscrierilor s-a încheiat, echipajele întârziate au ocazia de a se înscrie în continuare, contra unei sume suplimentare.

Nu mai puțin de 9 mașini în specificație R5 se vor duela pentru victorie pe probele speciale ale competiției. Simone Tempestini, campionul național în exercițiu, revine în campionat după ce la precedenta rundă a absentat din pricina programului din WRC, și își propune să reediteze succesul de anul trecut. Cu gândul la succes sunt și ceilalți doi ocupanți ai podiumului provizoriu al campionatului, Vali Porcișteanu, învingător în etapa disputată în zona Bacăului, și Dan Gîrtofan, pilot care a urcat pe podium la fiecare dintre rundele precedente și vine după un loc 2 în Rally Sliven.

Credit foto: sportclasic.ro

Tot cu modele R5 vor alerga și Sebastian Barbu, care vizează revanșa după abandonul din runda precedentă, recordmanul de titluri naționale

Pe lista de înscrieri din Campionatul Național de Raliuri Dunlop 2019 figurează 54 de echipaje și 3 echipe. Alți 5 piloți vor lupta pentru victoria din Campionatul Național de Raliuri pentru Vehicule Istorice, iar 15 echipaje și două echipe sunt în căutarea succesului în Campionatul Național Rally 2 Dunlop.

Transmisii live online

Organizatorii au pregătit un traseu cu o lungime totală de 413, 51 km, din care 121, 65 km distanța de parcurs a probelor de clasament. Sunt în total 12 ”speciale”,  din care distincte, fiecare dintre ele oferind concurenților, dar și publicului zone deosebit de spectaculoase.

Echipajele participante la raliu vor fi întâmpinate la startul festiv din Piața Marton Aron, joi 11 iulie, începând cu ora 20:00. Vineri, după Shakedown, startul raliului se va da din parcul de service (str. Rakoczi Ferencz) la ora 14:30. Configurația raliului Perla Harghitei este una variată, având în componență atât probe de viteză (PS1 Bucin și PS5/8/11 Sânpaul), cât și probe extrem de tehnice (PS6/9/12 Lueta). Cea din urmă, la trecerea de final, va reprezenta și Power Stage. Superspeciala Arpad Dietrich este programată vineri 12 iulie, de la 18:44. După un weekend intens, cele mai bune echipaje vor fi premiate sâmbătă 13 iulie, la ora 21:00, în cadrul festivității organizate pe scena din Piața Marton Aron.

Iubitorii motorsportului care nu se vor afla pe probele speciale pot urmări derularea întrecerilor grație transmisiilor live pe pagina oficială a raliului, http://www.raliulharghitei.ro. Cei interesați se pot înscrie gratuit pentru a primi notificări referitoare la aceste transmisii. Rezultatele în timp real sunt furnizate de către Federația Romînă de Auomobilism Sportiv la deja cunoscuta adresă live.fras.ro.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.