Campionatului Național de Viteză pe Circuit pentru Automobile Istorice

Etapele 3 și 4 ale Campionatului Național de Viteză pe Circuit pentru Automobile Istorice se desfășoară în acest weekend pe cel mai nou circuit de viteză din România. Transilvania Motor Ring va fi pentru prima dată gazdă pentru Romanian Retro Racing, dar și pentru Retromobil Fest, cele două evenimente fiind organizate în paralel în perioada 6-7 iulie.

După un debut spectaculos de sezon, cu 65 de concurenți înscriși în primele două etape desfășurate pe circuitul Motorpark de lângă București, așteptările pentru acest weekend au fost la fel de mari, circuitul din Târgu Mureș fiind mai accesibil pentru cei care locuiesc în centrul, vestul și nordul României.

Astfel, sâmbătă și duminică, peste 60 de proprietari vor lua startul în competițiile de Viteză și Regularitate, iar în cadrul evenimentului va fi amenajată o zonă de expoziție auto, un târg de piese vintage și o zonă de food.

Sursă: fras.ro

Publicul va avea ocazia de a admira unele dintre ele mai frumoase automobile clasice din țară folosite în competiții. Printre automobilele participante la categoria Viteză pe Circuit, regăsim modelele Detomaso Pantera, Porsche 911 Carrera RS, Alfa Romeo Giulia Sprint GT, BMW 1602 și BMW 2002 – pe care pasionații motorsport-ului românesc le vor recunoaște din Campionatele Naționale de Viteză în Coastă și Raliuri. Acestea sunt conforme cu normele de securitate FRAS.

Surpriza acestui sezon este clasa Dacia Revival, un proiect al Federației Române de Automobilism Sportiv, care readuce istoria autohtonă în automobilismul sportiv. În cele două grupe Dacia Revival vor lua startul pe circuitul de lângă Târgu Mureș nu mai puțin de 16 automobile Dacia istorice.

La categoria Regularitate pe Circuit, regăsim modele iconice precum Ford Mustang Fastback, Datsun 240Z, Fiat 124 Spider, Triumph Spitfire și Porsche 944. Este o ocazie specială de a le vedea concurând pe cel mai spectaculos circuit din țară.

Etapa a treia Romanian Retro Racing, organizată sâmbătă, 6 iulie, începe de la ora 10:00 și se încheie la 16:50 cu o festivitate de premiere. Cea de-a patra etapă, derulată duminică, 7 iulie, începe de la ora 09:00 și se încheie cu o festivitate de premiere la ora 15:00. În paralel pe circuit se va desfășura Campionatul Național de Time Attack din cadrul FRAS.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.