Podium pentru echipajul românesc în Raliul Sardiniei

Simone Tempestini a reușit pentru a treia oară în carieră să se claseze pe podium la WRC 2, de data aceasta chiar in tara sa natală în Raliul Sardiniei, acolo unde a reușit să obțină al treilea timp la capătul celor peste 300 de kilometri de probe speciale.

Pilotul clujean, care a pilotat un Hyundai i20 și l-a avut în dreapta pe Sergiu Itu, a avut un ritm excelent de-a lungul celor trei zile de raliu. În vârstă de 24 de ani, cel mai tânăr campion național din istoria Romaniei a mai reușit o performanță similară de două ori, in Portugalia (2017) și în Turcia, anul trecut, când a incheiat al doilea.

La general, Tempestini a încheiat pe 13 un raliu in care nu mai puțin de 38 din cele 88 de echipaje prezente la start au ieșit din cursă din diverse motive. Printre perdanți s-au numarat inclusiv campionul mondial Sebastian Ogier si Jari Latvalla, care au abandonat în primele doua zile și au putut continua doar in Super Rally, dar nu au mai reușit să recupereze și s-au clasat cu mult în spatele romanului.

„Sunt bucuros! Sunt bucuros in primul rand fiindca nu ne-am mai confruntat cu probleme tehnice si am putut sa avem un ritm constant bun. Acest rezultat ne da incredere ca vom putea ramane in top si in celelalte etape ramase din acest sezon”, a spus Tempestini, triplu campion national absolut la raliuri si campion mondial Junior WRC in 2016.

Cel de-al doilea echipaj românesc prezent in Sardinia, format din Raul Badiu si Gabriel Lazăr, a reușit să înregistreze o performanță notabilă. Pe un Ford Fiesta R2, Badiu si Lazăr au terminat pe locul 4 la Junior WRC, cea mai bună clasare a lor de când concurează în Campionatul Mondial. După acest rezultat, Badiu a urcat pe locul 7 in clasamentul destinat juniorilor.

Marele câștigător al Raliului Sardiniei este Dani Sordo, cel care a profitat de faptul că liderul Ott Tanak a avut probleme chiar in ultima probă speciala, și și-a adjudecat astfel al doilea trofeu al carierei in WRC.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

2 gânduri despre „Podium pentru echipajul românesc în Raliul Sardiniei”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.