Costel Cașuneanu este noul lider în Campionatul Național de Super Rally

În weekend-ul care tocmai s-a încheiat s-a desfășurat cea de-a doua etapa de Super Rally la Târgu Mureș, competiție implementată de către Mihai Leu anul trecut așa cum am mai menționat cu alt prilej.

Costel Cășuneanu este marele câștigător al etapei de la Târgu Mureș

Cu licență anuală în Super Rally, Cășuneanu, care merge atât la raliuri, cât și la viteză în coastă în acest sezon, se simte excelent pe circuitele stradale, asta după ce la Mangalia, în etapa inaugurală, obținuse podiumul. Acesta e cunoscut pentru faptul că în trecut a concurat cu succes, atât la off road, cât și la rally raid.

Pe o Skoda Fabia R5, băcăuanul a avut un start excelent încă din calificările de la Târgu Mureș și a terminat al doilea, în spatele lui Armando Battochi (Ferrari 458 Challenge), la numai 300 de miimi în spatele acestuia. În finală, Cășuneanu a înregistrat un incredibil 03:19,153 în manșa a treia, cu peste trei secunde în fața lui Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge), care a încheiat tot manșa a treia în 03:22,416.

Podiumul de la Târgu Mureș a fost completat de Aurelian Andronache (Speed Car GT 1000), însă acesta nu a punctat în clasament deoarece a participat cu licență one-event.

Campion anul trecut în primul sezon din istoria Super Rally, Vlad Cosma a avut o prestație excelentă și de această dată, cu un loc 5 în manșa finală. Pe un Subaru Impreza, pilotul clujean a terminat finala în 03:29,897.

Credit Foto punctul.ro

În total, la etapa a doua au participat 33 de piloți, printre aceștia numărându-se și Mihai Barbu Alexandrescu. Veteranul curselor din România, campion anul trecut la autoslalom, a concurat cu Dacia 1300, parte din proiectul Dacia Revival.

De asemenea, Sorin Ghișoi, singurul concurent la clasa electrică din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop, a concurat și la Târgu Mureș cu același Volkswagen Golf Electric.

În clasamentul open al Campionatului Național de Super Rally, Costel Cășuneanu ocupă prima poziția la jumătatea sezonului. Cu 19 puncte adunate, acesta domină autoritar topul, al doilea clasat fiind Robert Barabas, cu 13 puncte, iar pe 3 este Titi Aur, cu 10 puncte.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

3 gânduri despre „Costel Cașuneanu este noul lider în Campionatul Național de Super Rally”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.