Charles Leclerc neanunțat de penalizarea lui Vettel.

Am ocupați și am uitat. „Nu i-am spus. A fost o greșeală din partea noastră. Eram foarte ocupați pe linia boxelor și pur și simplu am uitat. Ar fi trebuit să o facem, dar nu am făcut-o”, a declarat șeful Ferrari, Mattia Binotto, potrivit motorsport.com.

Charles Leclerc nu a știut nimic despre pedeapsa pe care a primit-o colegul său de echipă la Marele Premiu al Canadei, deoarece echipa a „uitat” să-i spună. A recunoscut chiar șeful echipei, Mattia Binotto.

Este vorba de penalizarea de cinci secunde pe care Sebastian Vettel a primit-o pentru incidentul de pe pistă cu Lewis Hamilton și care i-a adus victoria pilotului britanic.

Scuderia a mai fost „acuzată” în acest sezon că îl favorizează pe Vettel. La Montreal, pilotul din Principatul Monaco a terminat pe locul 3, la puțin peste o secundă faţă de timpul colegului său (cu sancțiunea aplicată), retrogradat pe locul 2 după Lewis Hamilton. Dacă Leclerc ar fi ştiut de penalizarea lui Vettel, în urma căreia germanul a pierdut victoria în cursă, ar fi putut forţa şi coborî şi el sub cele cinci secunde care au fost adăugate timpului liderului şi ar fi urcat pe locul 2, după britanicul de la Mercedes.

Leclerc a fost diplomat când a fost întrebat despre acest subiect, afirmând că nu ar fi putut înregistra un timp mai bun dacă ar fi ştiut care e situaţia lui Vettel.

Întrebat dacă ar fi făcut altceva dacă ar fi ştiut, Leclerc a răspuns:

„Nu, pentru că oricum trăsesem tare să-i prind. I-am văzut că se luptă, i-am văzut că erau foarte aproape unul de altul și am văzut că eram rapid și mă apropiam. Am forțat pentru că, dacă s-ar fi întâmplat ceva, voiam să fiu cât mai aproape. Deci nu, nu mi-aș fi schimbat abordarea.”

Germanul Sebastian Vettel de la Ferrari a trecut primul linia de sosire la Marele Premiu de Formula 1 al Canadei, desfășurat duminică, la Montreal, dar câştigător a fost declarat britanicul Lewis Hamilton de la Mercedes, clasat al doilea.

Vettel a primit o penalizare de cinci secunde după un incident care a avut loc în turul 48/70. În timp ce rula pe primul loc, sub presiunea lui Hamilton, germanul a ieşit în decor în virajul al treilea, apoi a revenit pe pistă. Marina Ferrari a revenit pe traseu pe o traiectorie către parapetul opus al pistei şi britanicul a trebuit să frâneze pentru a nu se ciocni cu monopostul rival. Vettel a evitat contactul cu parapetul de protecție, și-a redresat monopostul și a continuat cursa, păstrându-și primul loc.

Comisarii FIA au stabilit că Vettel trebuia penalizat, pentru că a acționat deliberat pentru a-l jena pe pilotul Mercedes şi împiedica pe aceasta să efectueze depășirea.

 

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.