Ferrari a lansat bestia de 1000 de cai putere

Ferrari a prezentat miercuri un model hibrid de automobil de lux, 4WD SF90 Stradale, care poate circula în liniște pe străzile orașelor datorită energiei electrice și să atingă o viteză maximă de 340 de kilometri pe oră, transmite Reuters, relatează News.ro.

Dotat cu un motor cu 1.000 de cai putere dezvoltat pentru Formula 1, noul automobil hibrid sport 4WD SF90 Stradale a fost prezentat la sediul istoric al companiei din Maranello, din apropiere de Modena, în nordul Italiei.

Directorul general Louis Camilleri a descris automobilul ca fiind ”uimitor, rapid și complet revoluționar”.

Pe lângă emoția oferită de viteză și performanța, noul automobil oferă o autonomie de 25 de kilometri folosind doar energie electrică, permițând șoferilor să plece de acasă în liniște și să traverseze centrele orașelor fără să producă zgomot sau emisii poluante.

”Va fi silenţios, nu dorim să ascundem că acest automobil poate circula şi cu energie electrică”, a spus directorul pentru tehnologie, Michael Leiters.

Smartphone-urile celor 130 de jurnalişti participanţi la lansare au fost luate de organizatori, pentru a preveni fotografierea neautorizată a noului model.

Ferrari a fabricat deja un model hibrid, seria limitată LaFerrari, dar SF90 Stradale, va fi primul care va fi produs pe scară mai largă.

Charles Leclerc și Sebastian Vettel nu au lipsit de la prezentare

Prezentarea a avut loc în aceeaşi săptămână în care fosta companie mamă a Ferrari, Fiat Chrysler, a propus grupului francez Renault o fuziune, parţial pentru a recupera decalajul avut în cazul vehiculelor electrice.

Ferrari a fost separată de Fiat Chrysler şi listată separat. Cele două companii au acelaşi acţionar principal, holdingul Exor al familiei Agnelli.

Motoarele hibride au fost introduse în cursele de Formula 1 în 2014, contribuind la facilitarea transferului de tehnologie către automobilele Ferrari care circulă pe drumurile publice.

Aproximativ 2.000 de clienți selectați din toată lumea au fost invitați la Ferrari să vadă și să rezerve noul automobil, de miercuri seară până vineri, acestea urmând să fie livrate în următoarele 12 luni. Prețul va fi anunțat în această săptămână.

Alţi cumpărători vor aştepta mai mult de un an. Ferrari vinde peste 65% din automobilele sale unor clienţi care deţin deja unul.

Există și alte automobile sport electrice premium care sunt pe cale să apară pe piață. Între acestea se află viitorul Roadster Founder Series aş Tesla, al cărui preț va fi de peste 200.000 de dolari, și Rimac Concept Two, cu un preț de aproximativ 2 milioane de dolari.

Ferrari a anunțat anul trecut că are în plan 15 modele noi, inclusiv hibride, un vehicul utilitar și ediții speciale.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.