Valentino Rossi- ” Grand Prix-ul de la Mugello, unul din cele mai slabe din carieră”

Pilotul italian de la Yamaha Valentino Rossi a declarat că Marele Premiu de la Mugello din 2019 a fost un coșmar,cea mai slabă clasare după o foarte lungă perioadă de timp , italianu a încheiat cursa pe locul 21.

Rossi a avut mult de muncă și pe perioada întregului weekend, unde după o greșeală în ceea ce privește setările motorului , nu a reușit să treacă de Q1 .

Plecat de pe locul 18 în cursa sa favorită VR46 a reușit să progreseze reușind să recupereze câteva locuri, ajunând până pe locul 15. Numai că în turul 5, Rossi intră în contact cu Joan Mir de la Suzuki și se trezește în pietrișul din afara pistei. Forțând apoi peste măsură italianul pierde controlul trei tururi mai târziu la intrarea în Arabiata 2, înregistrând primul abandon din 2019.

Este unul dintre cele mai proaste și mai dificile weekend uri după o foarte lungă perioadă de timp, și asta pentru că nu reușim încă să fim mai rapizi. Am venit la Mugello știind că va fi dificil, însă ne așteptam să fim mai puternici. Din păcate nu a fost așa, în toate sesiunile de antrenamente am fost foarte lenți. Întotdeauna când începi din spate este dificil, ritmul meu nu a fost unul foarte bun. Totul s-a năruit în momentul contactului cu Mir când am încercat să îl depășesc și ne-am atins ieșind în afara pistei. Apoi a venit căzătura din Arabiata 2, însă oricum ar fi fost destul de dificil pentru că nu eram destul de rapid.

După cum se știe circuitul de la Mugello este unul foarte rapid având o linie dreaptă destul de lungă, iar pentru Yamaha era foarte dificil să țină ritmul.

Avem probleme și cu tracțiunea la ieșirea din viraje, astfel că o cursă ca acesta devine foarte dificilă. Trebuie să facem ceva neapărat. Deficitul de viteză s-a văzut pe parcursul întregului weekend. Chiar și celelalte motoare Yamaha aflate în liniile a dia și a treia au avut probleme, ele pierzând 5-6 până la intrarea în primul viraj.

Următoarea etapă va avea loc peste două săptămâni la Barcelona. Gran Premi Monster Energy de Catalunya

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.