Simone Tempestini și Sergiu Itu start în Rally de Portugal

Vineri 31 Mai s-a dat startul în Raliul Portugaliei ediția 2019 și pare să fie cea mai dur din ultimile sezoane și asta pentru că în prima zi se rulează pe probe speciale care au revenit în raliu după 18 ani.

Mi se pare că anul acesta probele sunt și mai dure comparativ cu anii trecuți, în care am concurat în acest raliu. Având în vedere că nu a plouat de mult în zonă, suprafața este destul de uscată și nisipoasă și deja de la recunoașteri au început să iasă unele pietre, pe care le întâlneam doar în timpul raliului. Așa că mă aștept să fie mai greu și cu siguranță va trebui să fim atenți și să respectăm mașina.Probele de astăzi, cele noi, sunt un pic diferite de restul. Sunt rapide și va fi surprinzător cum se vor schimba de la o trecere la alta. Mi s-a părut o suprafață în care wrc-urile și R5-urile vor face niște șleauri destul de mari. Fiind și înguste, în unele zone nici nu ai foarte mult loc pe unde să treci. Cam toată lumea va trece fix prin șleaurile care se vor crea, așa că va fi destul de greu. -Simone Tempestini

Echipajul Napoca Rally Academy, a câștigat Raliul Aradului.  weekendul trecut, chiar la prima evoluție pe macadam cu Hyundai i20 R5, însă condițiile din Portugalia sunt total diferite de ce au întâlnit la teste și în etapa din CNRD. Este foarte multă piatră și praf în etapa din Campionatul Mondial de Raliu. 

Photo : wrc.com

Diferența între primii 3 piloți este de doar 12 puncte iar lupta pe parcursul weekend-ului va fi destul de interesantă. Ogier este cel mai de succes pilot în Portugalia, cu 5 victorii (alături de Markku Alen), in timp ce Thierry Neuvilly s-a impus pe macadamul portughez în 2018. În aceste condiții, abordarea din prima zi de concurs, corectitudinea dictării de vineri, viteza constanta si ordinea de start vor avea un cuvânt de spus in stabilirea ierarhiei finale. Cu o decizie de ultim moment, team-mananger-ul Hyundai l-a lăsat acasă pe Andreas Mikkelsen si l-a inclus în echipa pe Sebastien Loeb in Portugalia, fanii urmând a avea din nou un duel interesant intre legendele raliului modern, cei doi Sebastien care au dominat ultimii 15 ani în motorsport.

Competiția va fi, cu siguranță, una dintre cele mai disputate ale sezonului în toate categoriile, fiind dificil de oferit un pronostic pentru învingător. Să fie experiența și viteza lui Ogier cea care va învinge pe macadamul portughez, viteza pura a lui Ott Tanak sau poziția excelenta la start a belgianului Neuville? Sau poate vom avea o surpriza din partea altor piloți rapizi: Sebastien Loeb, Kris Meeke sau Elfyn Evans. Vom afla asta, la finalul PowerStage-ului. de azi

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.