Pole-ul cu numărul 56 pentru Marquez, Fabio Quartararo pe 2. Rossi nu a reușit intrarea în Q2

Marc Marquez și-a adjudecat cel de-al 56-lea pole-position din carieră în clasa regină mai devreme pe legendarul circuit Mugello, după o luptă aprigă cu debutantul-fenomen Fabio Quartararo.

Pe fondul unei bătălii crâncene a celei de a doua sesiune de calificări Fabio Quartararo a reușit să impresioneze doborând de două ori la rând recordul absolut al pistei de la Mugello. Pe finalul sesiuni Dovizioso care era în pericol să rămână pe 12 a început să tragă tare însă de pe urma lui spaniolul Marquez care și-a calculat perfect acest ultim tur, ieșind din Bucine, ultimul viraj, la distanța perfectă față de Dovi pentru a-i prinde siajul pe linia dreaptă și a mai câștiga puțin timp, astfel încât Marquez a obținut recordul absolut al pistei, spulberând timpul lui Quartararo de mai devreme.

Danilo Petrucci, un pilot care este în plină formă la Mugello în ciuda problemelor pe care le-a avut și el cu o gripă în aceste zile, a reușit un timp care l-a plasat al treilea pe grilă. Ultimul tur al lui Dovi a fost suficient doar pentru a noua poziție în grila de start în cursa de casă a italianului, o problemă mare pentru cel care ar trebui să fie principalul adversar la titlu al lui Marquez, pe o pistă destul de favorabilă motocicletei Ducati.

Dovi a fost eclipsat de trei alți piloți Ducati. Petrucci va pleca al treilea, Jack Miller al cincilea și debutantul Pecco Bagnaia, coechipierul lui Miller de la Pramac, va porni de pe opt. Bagnaia se pare că a găsit un plus de formă în cursa de casă, căci a încheiat ziua de ieri în postura de cel mai rapid pilot în clasamentul combinat al primelor două sesiuni de antrenamente libere.

La capătul celălalt al grilei se află nume mari, care ar trebui în mod normal să fie mult mai sus în clasament. Valentino Rossi nu a reușit să-și găsească setările ideale pentru Mugello în primele trei sesiuni de antrenamente libere, ratând intrarea în Q2. În Q1, italianul avea potențialul de a se califica pentru Q2, dar, împreună cu Alex Rins, un alt candidat la titlu, a greșit în ultimul tur și a pierdut prea mult timp pentru a trece linia de finiș pentru încă un tur cronometrat, ratând începerea acestui ultim tur cu doar o secundă.

Jorge Lorenzo continuă și el perioada nefastă în care se află de la începutul sezonului, calificându-se abia al 17-lea într-un weekend în care nu s-a prea văzut în față.

Cursa de astăzi promite să fie una foarte disputată, cu Marquez în pole-position, dar slăbit și el de o gripă destul de serioasă, cu Quartararo pornind din față și având un ritm foarte bun de cursă pe pneuri medii și cu piloții Ducati care vor să facă figură frumoasă pe teren propriu .

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.