Gran Premio d’Italia Oakley, spanioli versus italieni

În primele cinci curse ale sezonului 2019 avem doar trei învingători, iar aceștia sunt, italianul Andrea Divizioso (Ducati), Alex Rins(Suzuki), și bineînțeles, Marc Marquez (Honda).

Chiar dacă spaniolul pare favorit , el nu are decât o victorie pe acest circuit în 2014. În 2017 a terminat pe locul al șaselea iar în 2017 doar pe locul al 16-lea după o greșeală. Un avantaj pentru Marquez este că vine cu un moral foarte bun după ultimile doua victorii la Jerez și la Le Mans, unde a a atins și un număr record de victorii pentru Honda, ajungând la cota 300.

Pe de altă parte îi avem pe italienii de la Ducati care sunt la Mugello sunt la ei acasă unde au bifat două victorii în ultimii doi ani prin Andrea Dovizioso și Jorge Lorenzo. Nu trebuie uitat nici Il Dottore care în acest sezon pare a fi pe o pantă ascendentă, este încă pilotul cu cei mai mulți fani din toată lumea, iar acasă la el este idolatrizat. Pe lângă toate acestea Rossi se simte foarte bine aici unde are nu mai puțin de 9 victorii la toate clasele, dintre care o serie de 7 doar la MotoGP, din 2002 și până în 2008.

Foto Credit: @motorsport.com

Italianul a reuşit pole position-ul anul trecut și a terminat cursa pe locul 3, în spatele lui Lorenzo şi Dovizioso. Grand Prix-ul italian din 2018 a consemnat şi prima victorie a lui Jorge Lorenzo pe Ducati.

“Mă bucur că a venit timpul pentru Mugello, este un weekend special și o cursă specială pentru toți piloții italieni. Aici este o atmosferă fantastică, e una dintre cele mai frumoase piste ale anului. E un circuit care-mi place foarte mult, dar va fi foarte greu pentru că toată lumea este foarte rapidă. La Mugello poţi fi mai rapid decât la ​​Le Mans, dar este adevărat că avem şi o linie dreaptă foarte lungă. Desigur, acesta va fi punctul nostru slab, dar dacă lucrăm bine, ne putem apăra. Trebuie să încercăm tot ce putem pentru a fi competitivi și pentru a da maximum”, a declarat Rossi înaintea Marelui Premiu al Italiei.

Câştigătorul din 2017 de la Mugello, Andrea Dovizioso, va lua startul duminică în al 300-lea Grand Prix din carieră.

O altă amenințare pentru Marquez poate veni de la coechipierul lui Dovizioso, Danilo Petrucci, care a obţinut cel mai bun rezultat al său în MotoGP la Mugello: locul 3 în 2017.

Ducati are 12 clasări pe podium la Mugello de la venirea în MotoGP, în 2002, inclusiv trei victorii – Casey Stoner (2009), Dovizioso și Lorenzo, în ultimii doi ani.

Valentino Rossi record pe circuitul de la Mugello stabilit în 2018

Valentino Rossi are recordul celui mai rapid tur, cu 1:46.208 (2018), iar Marquez recordul pe tur în cursă: 1:47.639.

Cursa MotoGP va avea loc duminică, de la ora clasică, 15:00 (a României).

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.