O nouă victorie Mercedes în fața celor de la Ferrari

Lewis Hamilton s-a impus ieri la Monte Carlo, după un duel încins cu Max Verstappen până în ultimele secvențe. Olandezul a fost însă depunctat și a picat pe 4.

Plecat abia a doua oară în carieră din pole position pe circuitul stradal din Monte Carlo, Hamilton a reușit să încheie învingător pentru a treia oară, ceea ce îi mărește avantajul în clasamentul general al acestui sezon. Nu i-a fost însă deloc ușor, fiind nevoit să tragă de cauciucuri și să se plângă de această situație prin radio.

Pe mașina britanicului s-au montat pneuri mai moi decât cele ale lui Max Verstappen în timpul unui safety car apărut devreme în cursă, apoi Lewis a plătit prețul.

În mod repetat, campionul mondial en titre a anunțat că nu crede că va reuși să termine întrecerea cu acele cauciucuri care se degradau de la minut la minut, însă a fost ghidat cu atenție și astfel a izbutit să se impună și să obțină al patrulea succes al său din 2019.

Deși a trecut linia de sosire al doilea, Verstappen a picat în afara podiumului, pe 4, în urma unei penalizări de 5 secunde care a fost dictată împotriva sa după o manevră periculoasă la boxe. Se întâmplase în turul al 12-lea, când s-a instituit safety car pentru ca pista să poată fi curățată de resturile lăsate de monopostul avariat al lui Charles Leclerc.

Mercedes câștigă și această cursă, la fel cum s-a petrecut și cu precedentele cinci, dar ceva s-a schimbat totuși: nu au mai făcut dubla. Valtteri Bottas a fost al treilea, iar al doilea Sebastian Vettel, ambii promovați după penalizarea lui Verstappen.

„A fost cea mai dificilă cursă pe care am avut-o, una în care am luptat cu ceea ce am învățat de la Niki, curajul lui – a fost o influență imensă în echipa noastră. Știu că ne privește acum și își scoate șapca”, a spus Hamilton.

„Nu am mai fost pe cauciucuri seci din 2009, de când m-a lăsat așa McLaren la Shanghai pentru multă vreme. Aici e un public grozav, sper că spectatorii nu s-au plictisit” Lewis Hamilton

„Am încercat să rămân concentrat, să-l fac mândru. A fost ținta mea în această săptămână, mi-e dor de el”, a adăugat Hamilton. 

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

2 gânduri despre „O nouă victorie Mercedes în fața celor de la Ferrari”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.