Kimi Raikkonen în elita celor mai mari nume din formula 1

Începând cu Marele Premiu de la Monaco, Kimi se va alătura unor nume grele precum Michael Schumacher, Jenson Button, Rubens Barichello și Fernando Alonso care au depășit 300 de straturi in marele circ.

Care este secretul său? Chiar el o spune, pauză luată la jumătatea carierei. Cel supranumit the Iceman chiar la începutul carierei sale de Ross Brown, a explodat pur si simplu în 2001 în Grand Prix ul Austriei când s-a clasat pe locul 6 câștigând primele sale puncte.

În următorii 19 ani finlandezul a câștigat 21 de Grand Prix uri și a devenit Campion Mondial cu Ferrari în 2007. Însă nu a petrecut toți cei 19 ani în formula 1. În 2009 Ferrari a hotărât să renunțe la el pentru a îi face loc lui Fernando Alonso. Astfel Kimi a petrecut 2 ani în afară formulei 1, concurând în mai multe competiții cele mai importante fiind Nascar și WRC.

În 2013 revine în formula 1 la volanul echipei Lotus unde a petrecut 2 ani. Din 2014 Iceman a revenit la Ferrari ca pilot secund coechipier cu Sebastian Vettel. Din sezonul 2019 a revenit la echipa care l-a consacrat actuala Alfa Romeo și fostă Sauber cu care a semnat un contract până la sfârșitul anului viitor.

Cinstit să spun nu se simte chiar atat de mult -a declarat Kimi reflectând la timpul petrecut în Formula 1. Făcând 2 ani de pauză a contat foarte mult altfel probabil nu as mai fi fost aici. De fiecare dată când stau și mă uit înapoi nu pare să fie chiar atât de mult timp, dar pentru mine nu are multă însemnătate, sunt doar niste curse și atât.

Raikkonen admite faptul că nu prea s-a gândit în general la statistici, pentru el cursă ce a trecut nefiind foarte deosebită de cea care urmează.

Am incercat să îi împiedic să-și bată capul cu aceste statistici dar fără succes. Nu este foarte diferit de săptămâna trecută sau de cea care va urma. Într-un final nu sunt decât niște cifre.

Dacă finlandezul își va duce contractul la bun sfârșit el îl va depăși pe Barichello care este in acest moment la cota 326.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

2 gânduri despre „Kimi Raikkonen în elita celor mai mari nume din formula 1”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.