Doliu în Formula 1. Unul dintre cei mai renumiți piloți a trecut în neființă.

Multiplu campion de formula 1 Niki Lauda a murit la vârsta de 70 de ani la aproximativ 9 luni după un transplant de plămân. Anunțul a fost făcut azi de familia sa.

„Cu profundă tristețe anunțam că iubitul nostru Niki a decedat luni, în prezența familiei sale”, au anunțat rudele lui Lauda,

Niki Lauda, născut pe 22 februarie 1949, este considerat a fi unul dintre cei mai importanți piloți de Formula 1, obținând 25 de victorii. Legendarul pilot a câștigat trei titluri mondiale, în 1975, 1977 și 1984. Lauda a debutat în 1971, la Marele Premiu al Austriei, devenind rapid o figură importantă în Marele Circ. Prima sa victorie a venit în 1974, în Grand Prix-ul Spaniei.

177de curse a adunat Niki Lauda pentru March, BRM, Ferrari, Brabham și McLaren

Ultima sa cursa a avut loc în 1985, în Australia, în timp ce ultima victorie a venit în același an, în Olanda. De reținut este faptul că austriacul a supraviețuit unui accident horror, pe 1 August 1976 în Marele premiu al Germaniei pe circuitul de la Nurburgring. Lauda a pierdut controlul monopostului lovindu-se puternic de parapeți. Austriacul a fost grav rănit suferit arsuri de gradul trei la cap și la față și inhalând gaze toxice care i-au afectat plămânii.

După retragerea din Formula 1 Niki Lauda a devenit fondatorul companiei aviatice Niki Lauda ajungând chiar să piloteze din când propriile avioane. În ultimul însă era un apropiat al echipei Mercedes și sfătuitor a lui Toto Wolff.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.