1 Mai 1994-Imola.25 de ani de la moartea lui Ayrton Sena.

1 mai 1994 este ziua care a schimbat faţa Formulei 1. Moartea geniului Marelui Circ a marcat o generaţie de fani şi de piloţi. Tragedia din urmă cu 25 de ani a schimbat regulile şi a determinat forurile mondiale să înceapă o luptă acerbă pentru securitate. Măsurile luate ca urmare a weekendului de la Imola, unul în care şi-au pierdut viaţa doi piloţi – austriacul Roland Ratzenberger, victimă în calificări, apoi brazilianul Ayrton Senna – au făcut posibil ca de exemplu, Felipe Massa – după accidentul din Ungaria, din 2009, sau Fernando Alonso, după ce a decolat cu monopostul după start, la Spa, anul trecut, trecând în zbor peste capul lui Charles Leclerc, să scape cu viaţă. Pentru Jules Bianchi, la Suzuka, în 2014, măsurile nu au fost de ajuns, francezul fiind, după Imola 1994, singurul pilot care şi-a mai pierdut viaţa în urma unui accident suferit într-un weekend de Grand Prix al F1.

La 25 de ani de la moartea legendarului pilot Ayrton Senna, triplu campion mondial de Formula 1, marele său rival Alain Prost, cvadruplu campion mondial, a declarat că întreaga sa carieră şi viaţă au fost legate de numele brazilianului, relatează agenţiile de presă, conform Agerpres.

1 mai rămâne un reper trist pentru iubitorii de Formula 1, după ce în 1994 Ayrton Senna avea să participe la ultima sa cursă. În urmă cu 24 de ani, legendarul pilot lua startul la Marele Premiu din San Marino, cursă pe care nu avea s-o mai încheie în viață. O ieșire in decor la viteza de 300 de kilometri pe oră i-a fost fatală, rămânând în istorie drept unul dintre cei mai buni sportivi din Formula 1.
În cariera sa, Senna a cucerit trei titluri mondiale (1988, 1990, 1991), a obţinut 41 de victorii, 65 de pole position, 80 de podiumuri.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.