Valtteri Bottas se impune la Baku și își asigură a doua victorie din acest sezon.

Finlandezul Valtteri Bottas a plecat din pole-position în Marele Premiu al Azebaijanului și a reușit să reziste atacurilor furibunde ale colegului său Lewis Hamilton chiar în startul cursei

Bottas l-a devansat cu 1,524 secunde pe coechipierul său de la Mercedes, Lewis Hamilton la sfârșitul celor 51 de tururi care s-a clasat pe locul al doilea și cu 11,739 secunde pe Sebastian Vettel, ocupantul celei dea treia poziție.

Acest rezultat marchează un moment important în acest sezon ,Mercedes ajungând la a patra dublă din acest sezon, luând deja un avans serios în fața rivalilor de la Ferrari.

Max Verstappen a reușit încă o dată cel mai bun rezultat posibil pentru echipa sa, terminând încă o dată între cele două mașini Ferrari. În afară de o perioadă în care a rulat în prima poziție, Charles Leclerc, care s-a aflat pe o strategie diferită în urma accidentului său din calificări, a avut o cursă împărțită. Pilotul Monegasc a mers foarte bine pe pneurile medii, dar după intrarea la boxe ritmul său a dispărut aproape de tot.

O cursă foarte bună au făcut și piloții de la McLaren, Carlos Sainz și Lando Norris, care au terminat pe 7 respectiv 8. Ultimul punct pus în joc a fost smuls de celălalt finlandez de la Alfa Romeo Kimi Raikkonen ,plecat de pe linia boxelor

Următoarea etapă va fi Marele Premiu al Spaniei și va avea loc pe 12 mai, la Barcelona

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.