Thierry Neuville îl devansează pe Ott Tanak și trece pe primul loc în raliul Argentinei – BlockStart

Thierry Neuville este liderul Raliului Argentinei la finalul zilei de vineri. Belgianul „i-a furat” prima poziție lui Ott Tanak, care s-a răsucit pe ultima proba a zilei, cazând pe 3. Sebastien Ogier ocupă momentan poziția secunda, la 11.9 secunde in urma lui Neuville și la 13.4 secunde în fata lui Tanak.

Prima zi de concurs din cadrul Raliului Argentinei a fost afectata de ploaia căzuta în ultimele 48 de ore, traseul fiind plin de noroi și bălți. Deși de dimineață era doar al nouălea, Thierry Neuville a urcat pana în fruntea raliului. Ott Tanak începuse ultima proba a zilei, PS8, din poziția de lider al întrecerii însa era conștient ca are o problemă tehnica. El a încercat să reducă pagubele însă a pierdut mult timp pe finalul probei, când s-a învârtit pe traseu.

Kris Meeke a condus raliul la mijlocul zilei însa nu a putut sa își mențină poziția și după-amiaza. Faptul ca nu a avut cea de-a treia viteza a cutiei nu l-a ajutat. El încheie ziua al patrulea, la 28.1 secunde în urma lui Neuville. Ott Tanak trecuse la conducere după-amiaza și a avut un ritm foarte bun, chiar dacă a pierdut de mai multe ori frânele în condițiile dificile. Totuși, el a fost devansat pe final atât de Neuville cât și de Sebastien Ogier.

La doar 1.3 secunde în urma lui Meeke se afla Andreas Mikkelsen, care a avut parte de dimineață și de o pana. Elfyn Evans este al șaselea, fiind urmat de Dani Sordo si Teemu Suninen. Jari-Matti Latvala ocupa momentan a noua poziție, în fata liderului WRC2 Pro, Mads Ostberg. Esapekka Lappi a abandonat după o ieșire în decor.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.