Robert Mureșan-,,Trebuie să ai grijă de motocicletă ca de iubita ta!”

Robert Mureșan singurul român din din MOTO GP

Nu conduce motocicleta pe șosele
Deși este un împătimit al vitezei, Robert Mureșan nu conduce deloc motorul pe stradă. O face doar pe circuit, acolo unde se simte mai în siguranță.


”Motocicletele sunt iubitele noastre, trebuie să avem grijă de ele, ca să aibă și ele grijă de noi. Un pilot este rapid când poate să danseze vals cu motocicleta. Când o poți controla, ca pe o iubită, înseamnă că ești pe drumul cel bun. Sunt norocos, pot să controlez foarte bine și iubita și motocicleta, care poate fi mai nărăvașă. să nu te asculte când nu te aștepți”

În afara concursurilor nu practic motociclismul, am A-ul, dar nu conduc. Străzile pot fi periculoase. Îi îndemn pe toți cei care fac motociclism stradal să vină pe circuit, să vadă exact cum stau lucrurile. Eu mă rezum doar pe pilotat pe circuit. Strada nu mă ajută să performez în competiții. Motociclismul e sport extrem, când am o perioadă lungă în care nu merg cu motorul, simt nevoia de adrenalină…când ești în cursă și mergi cu 300 kilometri pe oră, te lupți cu alții pentru locul 1, e adrenalină la maximum” – Robert Mureșan, pilot CSM București.

Singurul român din MotoGP
Sportivul de la CSM București este cel mai titrat pilot de motoare din România. În vârstă de 27 de ani, Robert este singurul reprezentant al țării noastre care a luat startul în curse din Campionatul Mondial de Motociclism Viteză. În perioada 2006-2008, el a concurat la clasa 125 cmc alături de nume grele precum sextuplu campion mondial, Marc Marquez. Pe lângă numeroasele titluri de campion național la SuperBike din palmares, Mureșan este și campion european la clasa SuperBike și vicecampion al Bulgariei.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.