Victorie prețioasă pentru Thierry Neuville în Corsica. BolckStart

Thierry Neuville trecea pentru prima data la conducerea Raliului Corsicii sâmbăta seara, după disputarea ultimei speciale a zilei. Elfyn Evans i-a dat o replica pe măsura pe prima din cele doua probe programate duminica, fiind mai rapid cu 16 secunde decât pilotul belgian. Insa, deși a luat startul pe powerstage cu un avans de 11.5 secunde, Evans a făcut pana si a parcurs ultimii kilometri pe janta, pierzând peste un minut si, implicit, victoria. Galezul s-a clasat doar al treilea, în urma lui Sebastien Ogier.

Raliul Corsicii 2019 a însemnat lupta dintre Ott Tanak si Elfyn Evans pentru victorie. Asta pana la finalul zilei de sâmbăta, când Tanak a avut parte de pana pe PS11 si a căzut de pe prima pe cea de-a șaptea poziție. Cu un ritm mai bun, Thierry Neuville nu l-a lăsat „sa respire” pe Evans si a devenit pentru prima data lider al raliului în urma PS12, ultima proba de sâmbăta. Cu 4.5 secunde de recuperat, Evans „a zburat” pe prima din cele doua speciale ale zilei finale, luându-i 16 secunde lui Neuville. Așadar, înainte de powerstage galezul pornea cu un avans de 11.5 secunde in fata belgianului.

Pe ultima proba, Thierry Neuville a fost mai lent cu 11.8 secunde decât Kris Meeke, deținătorului celui mai bun rezultat, și s-a arătat dezamăgit la final. Asta se întâmpla însa înainte de a ști ca Evans a făcut o pană iar roata a început să i se dejanteze înainte cu 6 km de finish. Echipa M-Sport privea cu neputința cum Evans se târa pe traseu, pierzând secunde bune și totodată o victorie cu care este puțin probabil să se mai întâlnească în acest an.

Asadar, Thierry Neuville a obținut în Corsica prima victorie din 2019 si, mai important, a trecut in fruntea clasamentului WRC. El are în acest moment cu 2 puncte mai mult decât Sebastien Ogier, cel care a încheiat pe un nesperat loc secund. Deasemenea, Hyundai a urcat pe prima poziție în clasamentul echipelor, devansând Citroen cu 12 puncte. Elfyn Evans a încheiat totuși pe podium cea de-a patra etapa a Campionatului Mondial de Raliuri dar pleacă cu un gust amar de pe insula franceză.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.