Porsche invitat de WEC/ACO să participe la Le Mans în 2019

Cel mai titrat constructor din istoria anduranței , Porsche, se întoarce din nou în La Sarthe acceptând invitația celor de la WEC/ACO pentru a participa la faimoasa întrecere de 24 de ore de anul acesta.

Anunțul făcut public cu câteva ore în urmă confirmă răspunsul pozitiv din partea nemților care vor încerca din nou să cucerească Le Mans asta după ce anul trecut Toyota a spulberat de-a dreptul competiția.

În cadrul unui interviu acordat cu ocazia etapei IGTC de la Laguna Seca, Fritz Enzinger declara următoarele: “Nu mai putem sta cu mâinile în sân privind cum Toyota rulează practic singuri pe circuit. Le Mans este casa noastră și vom face tot ceea ce ne stă în putință pentru a ne apăra din nou victoriile obținute de-a lungul anilor.”

La scurt timp s-a pus capăt și acestui suspans stârnit de Enzinger printr-o declarație oficială a președintelui WEC Gerard Neveu: “În urma dominației excesive din partea celor de la Toyota ne-am gândit să piperăm un pic Le Mans și să le aducem acestora un rival pe măsură. Le-am înaintat celor de la Porsche invitația pentru Le Mans 2019 iar ei au fost mai mult decât încântați de această propunere.”

Se pare că Porsche au început deja testele pentru Le Mans scoțând astfel din muzeu modelul 919 Hybrid pentru încă un tur de forță. Cel mai probabil aceștia vor veni tot cu două echipaje care urmează să fie anunțate în perioada următoare. După ce Le Mans 2018 a fost o dezamăgire pentru fani acum Toyota chiar au pentru ce să se teamă întrucât regele se întoarce pentru a-și revendică încă o dată coroană bine meritată.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.