Corsica Linea – Tour de Corse 28-31 Martie 2019


La finalul acestei saptamani, Corsica va gazdui cea de-a patra etapa a Campionatului Mondial de Raliuri. Primul raliu veritabil de asfalt al sezonului va avea in acest an un traseu modificat semnificativ si o lista de participanti foarte numeroasa, 96 de echipaje urmand sa ia startul in insula franceza.

La finalul acestei săptămâni, Corsica va găzdui cea de-a patra etapa a Campionatului Mondial de Raliuri. Primul raliu veritabil de asfalt al sezonului va avea în acest an un traseu modificat semnificativ și o lista de participanți foarte numeroasa, 96 de echipaje urmând sa ia startul în insula franceză


După ce a lipsit în etapa precedentă din Mexic, Sebastien Loeb revine în campionat, la volanul Hyundaiului i20 WRC. Multiplul campion mondial a învins în Corsica timp de patru ani la rând, intre 2005 și 2008, și în acest weekend ii va lua locul lui Andreas Mikkelsen in cadrul echipei sud-coreene. Ott Tanak este liderul clasamentului general după primele trei etape, însa Sebastien Ogier s-a apropiat de el la doar patru puncte după victoria din Mexic. Thierry Neuville este momentan al treilea, la încă sase puncte în urma lui Ogier.

Kalle Rovanpera și Lukasz Pieniazek se vor duela pentru victoria categoriei WRC 2 Pro, în timp ce echipajul romanesc Simone Tempestini / Sergiu Itu vor debuta in WRC 2 cu noua mașina, Hyundai i20 R5. Ei vor avea 15 adversari direcți, printre care Eric Camilli, Kajetan Kajetanowicz, Yoann Bonato sau Ole Christian Veiby. Tour de Corse reprezinta și cea de-a doua etapă din Junior WRC, acolo unde Raul Badiu si Gabriel Lazăr vor sa răzbune rezultatul din Suedia. 

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.