Toto Wolf de părere că victoria lui Bottas este una din cele mai importante din carieră


Bottas și-a depășit colegul de echipă încă de la start și a controlat o cursă perfectă în Australia. Finlandezul a trecut linia de sosire la mai bine de 20 de secunde în fața mașinii de pe locul doi, într-o cursă care a marcat şi prima sa victorie de la Marele Premiu de la Abu Dhabi din 2017. O victorie pe care Bottas a descris-o ca fiind, „cea mai bună cursă” a întregii sale cariere.

Wolff a spus că performanța lui Bottas a fost similară cu nivelul pe care l-a arătat în 2008, când a reușit un cuplu de titluri în Eurocup Formula Renault 2.0 şi în Formula Renault 2.0 NEC.

Bottas conducea pentru echipa Motopark, învingându-l pe actualul pilot F1 Renault, Daniel Ricciardo pentru titlul Eurocup, dominându-şi opoziţia în NEC cu 12  victorii din 14 curse.

Am văzut majoritatea curselor din cariera sa, la toate categoriile, iar asta a fost cea mai puternică,” spune Wolff. „În 2008, am primit un apel de la un tânăr care mi-a cerut o întâlnire. Era o zi cu zăpadă în Viena, iar acest tânăr finlandez a venit la mine într-un pulover, fără giacă, și mi-a cerut sfaturi.

Apoi a dominat Eurocupa Formula Renault, într-un an puternic la care au participat Jean Eric Vergne, Daniel Ricciardo, Roberto Mehri şi alţii, aproape i-a bătut pe toți cu un tur.
„Acesta este Valtteri Bottas pe care l-am văzut în Australia. Era undeva în el. Cred că toți anii aceștia la Williams iar apoi transferul șoc la Mercedes au reprezentat ceva peste care el trebuia să treacă. „A plecat obosit la finalul sezonului trecut și a revenit tânărul din 2008. Sunt foarte fericit, el merită asta cu adevărat.”

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.